单选题 That cold January night, I was growing sick of my life in San Francisco. There I was, walking home at one in the morning after a tiring practice at the theatre. With the opening night only a week from now on, I was still learning my lines. I was having trouble dealing with my part-time job at the bank and my acting at night at the same time. As I walked, I thought seriously about giving up both acting and San Francisco. City life had become too much for me.
As I walked down empty streets under tall buildings, I felt very small and cold. I began running, both to keep warm and to keep away from any possible robbers. Very few people were still out except a few sad-looking homeless people under blankets.
About a block from my apartment, I heard a sound behind me. I turned quickly, half expecting to see someone with a knife or a gun. The street was empty. All I saw was a shining streetlight. Still, the noise had made me nervous, so I started to run faster. Not until I reached my apartment building and unlocked the door did I realize what the noise had been. It had been my wallet falling to the sidewalk.
Suddenly I wasn't cold or tired anymore. I ran out of the door and back to where I'd heard the noise. Although I searched the sidewalk anxiously for fifteen minutes, my wallet was nowhere to be found.
Just as I was about to give up the search, I heard the garbage truck (垃圾车) pull up to the sidewalk next to me. When a voice called from the inside, "Alisa Camacho?" I thought I was dreaming. How could this man know my name? the door opened, and out jumped a small red-haired man with an amused look in his eye. "Is this what you're looking for?" he asked, holding up a small square shape.
It was nearly 3 am by the time I got into bed. I wouldn't get much sleep that night, but I had gotten my wallet back. I also had gotten back some enjoyment of city life. I realized that the city couldn't be a bad place as long as people were willing to help each other.

单选题 How did the writer feel when she was walking home after work?
【正确答案】 D
【答案解析】[考点] 细节理解题
[解析] 首先排除B、C,这两个选项都和原文的意思相反。A这个干扰项的干扰性很大,原文提到的I was growing sick of是“厌倦”而不是“生病”的意思。
单选题 From the first paragraph, we learn that the writer was busy ______.
【正确答案】 D
【答案解析】[考点] 细节判断题
[解析] 文章第一段说with the opening night only a week from now on, I was still learning my lines.“离首场演出还有一周的时间,我却还在背台词。”
单选题 On her way home the writer ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[考点] 细节判断题
[解析] 根据文章第三段可以选出正确答案。
单选题 In the fifth paragraph, why did the writer say she was dreaming?
【正确答案】 C
【答案解析】[考点] 细节判断题
[解析] 做细节判断题的原则就是一定要在原文中找到准确的定位。
单选题 From the text, we can infer that the writer ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[考点] 文章归纳题
[解析] 从文章最后一段最后一句I realized that the city couldn't be a bad place as. long as people were willing to help each other. 可以看出作者觉得这个城市并不是一个坏地方。