单选题 My problem with food began when I graduated from high school. About that time. I began eating out a lot. There were two fast-food restaurants near the place where I worked, so I ate lunch at one or the other almost every day. I found it much easier to go to a fast-food restaurant than to prepare my own lunch.
When I moved away from home my eating habits got worse. I didn"t know how to cook, and I didn"t have much money; but my favorite fast-food restaurant was just two blocks away. Eating there seemed like the easiest and cheapest option. In addition to eating the wrong kind of food, I ate way too much. I wasn"t satisfied with a standard fast-food meal. I ordered more French fries, a larger soft drink, and an extra hamburger—whatever I could afford—in the largest size available.
The turning point came when I was in my late 20"s. I started thinking more seriously about my health. I was overweight. I felt sluggish all the time, and I lacked self-confidence. I knew that I needed to make changes. So I began to try to get my eating under control.
I took a gradual approach. First, I reduced the amount of food I ate. I would tell myself, "This isn"t my last meal; I can always eat again." At times I literally had to walk away from the dinner table. But I felt good afterward, as if I had won a victory.
Besides I had to give up something completely. For example, I eliminated soft drinks and drank only water. That was difficult. I loved soft drinks, and I hated water. After I drank a glass of water, I would take a small cup of juice, which put some flavor in my mouth. After a while, water itself became more appealing.
Now I still do go out to eat occasionally. But when I do, I control how much I eat. If the portion I"m served is too big, I ask for a take-out box. Then I put half of the meal in the box before I start eating. That way, I consume a reasonable portion instead of eating.
单选题 The author began to eat out a lot ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题。从第一段可以得知答案:作者频繁在外吃饭是“graduated from high school”,即刚高中毕业的时候,在他工作场所的附近有两家快餐店。因此本题答案为A(他开始工作的时候)。
单选题 The author ate in fast-food restaurants to ______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节题。从第二段中“Eating there seemed like the easiest and cheapest option.”可知,在快餐店吃看上去是最便捷、最省钱的选择,即作者选择吃快餐是为了省钱省事。故正确答案为B。
单选题 It is implied in the passage that fast-food restaurant is ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 推理题。从第二段中我们可知,快餐食品cheapest(便宜),同时文中也未提及快餐食品是否安全或者味道如何。从第三段首句“The turning point came when I was in my late 20"s. I started thinking more seriously about my health. I was overweight.”可知,转折点在作者快到30的时候,他开始考虑自己的健康问题,因为他超重了。由此可推理得知,快餐食品最大的问题是不健康。故本题答案为c。
单选题 The word "sluggish" (Para.3)is closest in meaning to ______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 词汇题。这里可以推导出sluggish的含义。作者吃快餐过多变得overweight(超重),体重增加后自然行动变得迟缓,且缺乏自信(self-confidence)。painful“痛苦的”,weak“虚弱的”,slow“缓慢的”,lazy“懒惰的”。因此意思最接近的选项是slow。
单选题 What did the author give up completely?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节题。通过completely可定位到文章倒数第二段“I eliminated soft drinks and drank only water”。作者完全放弃的是软饮料,只喝水。很显然,本题答案为C。