阅读理解
Oxford and Cambridge University Boat Clubs have both taken the opportunity to travel to Spain this month to train in less testing weather conditions than those which have, quite literally, already blown around the UK in January of 2007. Each group of athletes has been focused on training to the maximum, working on technique and molding themselves into two potential fighting units per Club for the 2007 Boat Race, sponsored by Xchanging. One set will be in the Blue Boat for each club and one set will race as reserves in Isis, for Oxford, and Goldie, for Cambridge. In these modern times, the Head Coach for each club has a huge input on selection even though the crew is still named by the President. Just twenty years ago the balance was not quite the same. The year 1987 will always be remembered in the history of this great Race as the year of the "mutiny" at Oxford. It is a tale which has since been retold and reworked in both a book and a movie. This was the season for which mature Scottish student, Donald MacDonald, was elected President, having all ready won a Blue in 1986. MacDonald re-appointed Daniel Topolski(now a renowned rowing journalist and broadcaster)as Chief Coach. Part of the 1986/1987 squad at Oxford included American Chris Clark, now a coach at an American University, and four fellow US internationals. Allegedly, a split appeared in the squad between the American quintet, all experienced and leading oarsmen, and those rowers closest to MacDonald. The Scot's group were happy to follow Topolski's regime whilst the others were not so sure. Following a contentious seat racing trial in January of 1987, Topolski decided to move Clark to the bow-side of the beat. Clark disagreed. Topolski held firm. As a result Clark and his "group" within the squad decided not to row and sought a takeover. The squabble was played out extensively in the UK national media and caught the public imagination. MacDonald sought support from the college captains and eventually won a vote of confidence by 28 votes to 11. Without the Americans, the Oxford crew was immediately considered a lost cause. Cambridge were overwhelming favorites to win. As it turned out, though, this was a Race which would prove why sport, and particularly The Boat Race, can be so fascinating.
单选题42.It can be inferred that "Isis" and "Goldie" are the names of two______.
【正确答案】
B
【答案解析】题目问:从文章可以推知Isis和Goldie是什么的名称?第一段提到Oxfordand Cambridge University Boat Clubs,第二段One set will be in the Blue Boat for each club and one set will race as reserves in Isis,for Oxford,and Goldie,for Cambridge.通过这些可知,牛津大学和剑桥大学划船俱乐部,支船队叫Isis,另支叫Goldie。据此可知,应该选择B。
单选题43.According to the passage, in crew-naming, the President______.
【正确答案】
D
【答案解析】题目问:在选择队员时,主席的作用是什么?第三段In these modern times,the Head Coach for each club has a huge input on selection even though the crew is still named by the President.Just twenty years ago the balance was not quite the same.通过这些话可知,现在,虽然全体人员仍然由主席来任命,但总教练在选择队员时有很大的权力,但20年前的情况就不是这样。据此可知,应该选择D。
单选题44.The boldfaced word "quintet" in Paragraph 7 refers to______.
【正确答案】
C
【答案解析】题目问:第七段的quintet指什么?第六段Part of the 1986/1987 squad at Oxford included American Chris Clark,now a coach at an American University,and four fellow US internationals.通过此句话可知,the American quintet指Clark以及four fellows。应该是5个人。据此可知,应该选择C。
单选题45.The split seemed to be caused by the disagreement between______.
【正确答案】
A
【答案解析】题目问:是什么之间的不致引起了分裂?第七段最后句The Scot’s group were happy to follow Topolski’s regime whilst the others were not so sure.通过此句话可知,苏格兰团队很高兴跟随Topolski的团队,但其他团队,也就是Clark团队,还不确定。据此可知,应该选择A。
单选题46.MacDonald had to seek support from the college captains because______.
【正确答案】
D
【答案解析】题目问:MacDonald为什么必须从学院领导那里获得支持?第八段Clark and his“group” within the squad decided not to row and sought a takeover.通过此句话可知,克拉克和他的“集团”内的球队决定不参加活动而是接管船队。据此可知,应该选择D。
单选题47.From the last paragraph we can draw the conclusion that______.
【正确答案】
A
【答案解析】题目问:从最后一段可以推断出什么结论?倒数第二段Without the Americans,the Oxford crew was immediately considered a lost cause.Cambridge were overwhelming favorites to win.最后一段As it turned out,though,this was a Race which would prove why sport,and particularly The Boat Race,can be so fascinating.通过此段话可知,人们认为,没有美国队员,牛津队会输,但结果是出人意料的,也就是说,牛津队赢了这场比赛。据此可知,应该选择A。