单选题
Linda Evans was my best friend—like the sister I never had. We did everything together: piano lessons, movies, swimming, and horseback riding. When I was 13, my family moved away, so Linda and I kept in touch through letters, and we saw each other on special times, like my wedding and Linda's. Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often. One day a card that I sent came back, stamped 'Address Unknown'. I had no idea about how to find Linda. Over the years, I missed Linda very much. I wanted to share happiness of my children and then grandchildren. And I needed to share my sadness when my brother and then mother died. There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill. One day, I was reading a newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked very much like Linda and whose last name was Wagman—Linda's married name. 'There must be thousands of Wagmans.' I thought, but I still wrote to her. She called as soon as she got my letter. 'Mrs. Tobin!' she said excitedly, 'Linda Evans Wagman is my mother.' Minutes later I heard a voice that I recognized at once, even after 40 years. We laughed and cried and caught up on each other's lives. Now the empty place in my heart is filled, and there's one thing that Linda and I know for sure: we won't lose each other again!
单选题
The writer went to piano lessons with Linda Evans ______.
【正确答案】
C
【答案解析】 根据第一段及第二段第一句“When I was 13, my family moved away, so Linda and I kept in touch through letters”可知,开始的时候作者与Linda总是一起去上钢琴课、看电影、游泳、骑马等,但后来在作者13岁的时候,作者一家搬走了,两人只能通过书信联系,故选C。
单选题
They didn't often write to each other because they ______.
【正确答案】
B
【答案解析】 根据文章第二段中的“Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often”可知,她们之所以没经常写信,是因为她们要忙于照顾孩子,又要搬新家,也就是说,她们没有时间写信,故选B。
单选题
There was an empty place in the writer's heart because she ______.
【正确答案】
D
【答案解析】 根据第三段最后一句“There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill”可知,在作者内心深处有一块空白,只有像琳达这样的朋友才能填满,故选D。
单选题
The writer was happy when she ______.
【正确答案】
B
【答案解析】 根据第五段倒数第二句“We laughed and cried and caught up on each other's lives”可知真正让作者感到高兴的时候是当她在电话上听到老朋友Linda的声音的时候。而读到报纸的时候和写信的时候都还只是在猜测,那时还谈不上高兴,故选B。