Passage 1
He was just 12 years old when he died. But he brought courage and hope to people around the world. Although Nakosi Johnson died,he is still remembered today as an AIDS fighter. This young boy challenged his government's AIDS policies and millions of South Africans in the fight against the disease.
Johnson was the longest survivor born HIV positive(艾滋病病毒携带者). He survived with this deadly disease for 12 years before it claimed his life.
At first,Johnson was expected to live for nine months when his foster mother,Gail Johnson took him in at the age of two. She now runs Nkosi's Haven across the town from his house in Melville. The Haven is home to 20 children living with HIV or AIDS and 11 of their mothers.
Johnson attracted the world's attention and stole the hearts of thousands of people across the world at the 13th International AIDS Conference in Durban in July, 2000. He stood in front of a large audience including South African President Thabo Mbeki. He told them that he wantedAZT,a drug used to treat AIDS patients,to be given to HIV-positive pregnant(怀孕的)women to prevent the disease from being passed on to their unborn babies. He received a loud cheer at the end of his speech. Johnson's speech was broadcast live across the world. With views beyond his age and even a sense of humor,Johnson soon became an international sign of the fight against AIDS and HIV.
Johnson is remembered as an AIDS fighter because ________.
文章主旨题,在文章的第二段提到he is remembered today as an AIDS fighter,接下来给出了原因:他挑战了南非政府对艾滋病的政策和数百万南非人。A项和B项可以轻易排除;C项,原文中的表述是挑战了政府的政策,而没有提到政府改变政策,所以错误。
[全文翻译]
他去世时只有12岁。 但他给全世界人民带来了勇气和希望。
尽管Nakosi Johnson去世了,但他作为一名抗击艾滋病的斗士被人们铭记。这个小男孩向政府的艾滋病政策和数百万南非人发起了挑战。
Johnson出生就携带艾滋病病毒,但他存活时间最长。在这种致命的疾病夺去他的生命之前,他活了12年。
起初,Johnson 的养母Gail Johnson在他两 岁的时候收养了他,预计他能活九个月。现在,她在梅尔维尔的家对面经营着Nakosi Johnson的避难所。 这个避难所是20名艾滋病毒携带者和他们的11名母亲的家。
2000年7月,在德班举行的第13届国际艾滋病大会上,Nakosi Johnson引起了全世界的关注,并获得了全世界成千上万人的关心。他站在包括南非总统姆贝基在内的众多观众面前。 他告诉他们,他需要AZT,一种用于治疗艾滋病的药物,给艾滋病毒阳性孕妇来防止这种疾病被传递给未出生的婴儿。演讲结束时,他听到一片欢呼声。Nakois Johnson的演讲在全世界进行了现场直播。Nakosi Johnson的观点超越了他的年龄,并带有一些幽默感,他很快就成为了抗击艾滋病和艾滋病毒的国际标志。
What does the underlined expression “claimed his life” mean in the third paragraph?
考查对claimed his life这个短语的理解。如果学生对这个短语熟悉可以直接选出答案。如果对这个短语不熟悉可以根据上下文猜测出这个短语的意思。文章说,“他活了12年,在这个疾病claimed his life 前”所以当然是在这个疾病“杀死他”之前活了12年。
From the fourth paragraph,it can be inferred that 20 HIV orAIDS children ________.
细节题,定位在第四段最后一句The Haven is home to children living with HIV or AIDS。
What idea did Johnson give in his speech?
细节题,定位在文章最后一段的中部,He told them that he wanted AZT, a dug used to treat AIDS patients, to be given to HIV-positive pregnant (怀孕的) women to prevent the disease being passed on to their unbom babies.
Which of the following might be the best title of the passage?
考查对全文的理解,文章讲述了一个小男孩抗击艾滋病,发表演讲引起全世界关注的故事。所以B选项“一个勇敢的艾滋病斗士”最适合做文章的标题。