阅读理解 Celebrate. Celebrate. Physicians are delighted with a Food and Drug Administration(FDA)advisory panel's recommendation earlier this year that Vioxx and its cousins Bextra and Celebrex(all medicines known as Cox-2 inhibitors)should remain on the market, despite evidence they increase heart disease risk in some people. The panelists reached their decision after weighing all the data and concluding the benefits of these pain-relieving drugs outweighed the risks.
Specifically, these scientists acknowledged that, for some patients, these prescription drugs were uniquely effective in reducing pain from arthritis and other causes. For others—concerned about ulcers associated with aspirin and other OTC analgesics—the Cox-2 inhibitors offered the advantage of minimizing potentially serious effects of stomach irritation.
Now is an appropriate time for everyone to take a fresh look at the benefit-risk equation for Vioxx and the other Cox-2 inhibitors.
The risks—increased risk of heart disease in some who use the drugs—have been well publicized. Much less publicity has been given to a spectrum of real and potential benefits that go way beyond reduced risk of stomach irritation. These little-discussed benefits would have been lost, perhaps permanently—had Vioxx, Bextra and Celebrex been driven from shelves in pursuit of perfect safety, an unattainable goal.
For example, there is substantial evidence Cox-2 inhibitors can reduce development of colon polyps, which may become colon cancel indeed. Celebrex is FDA-approved for those genetically prone to colon cancer. Ironically, the 2004 study that revealed the elevated heart attack risk of Vioxx was primarily designed to further establish the drug's effectiveness in protecting against colon cancer. And while the results of that interrupted trial have not yet been published, there is good reason to believe they will confirm the protective effects against colon cancer established in research over the last 10 years.
At the time of its withdrawal from the market last fall, studies of Vioxx as well as the other Cox-2 drugs suggested they had other anti-cancer properties as well, possibly reducing the risk of malignancies of a number of sites, including the lung and esophagus.
Had these drugs been dismissed, their untapped promise for prevention would have evaporated well before it was evaluated and applied to save lives. Fortunately, cooler and wiser heads prevailed.
单选题 36.The FDA advisory panel recommends that Cox-2 inhibitors should be______.
【正确答案】 D
【答案解析】题目问:美国食品和药物管理局(FDA)顾问小组建议Cox2抑制剂应该怎样?第一段第句Physicians are delighted with a Food and Drug Administration(FDA)advisory panel’s recommendation earlier this year that Vioxx and its cousins Bextra and Celebrex(all medicines known as Cox2 inhibitors)should remain on the market,despite evidence they increase heart disease risk in some people.通过此句话可知,美国食品和药物管理局(FDA)顾问小组建议,尽管有证据证明这些Cox2抑制剂类的药物增加了某些人患心脏病的危险,但是仍然应该在市场上出售。据此可知,应该选择D。
单选题 37.What does the passage say about Cox-2 inhibitors?
【正确答案】 C
【答案解析】题目问:文章关于Cox2抑制剂的观点是什么?第二段最后句For others concerned about ulcers associated with aspirin and other OTC analgesics the Cox2 inhibitors offered the advantage of minimizing potentially serious effects of stomach irritation.通过此句话可知,Cox2抑制剂类的药物能够最大限度地减小对胃的刺激。据此可知,应该选择C。
单选题 38.Cox-2 inhibitors were once banned from the market because they were found to increase the risk of triggering______.
【正确答案】 C
【答案解析】题目问:Cox2抑制剂类药物曾被禁止上市是因为什么?第四段第句increased risk of heart disease in some who use the drugs,最后句perhaps permanently had Vioxx,Bextra and Celebrex been driven from shelves in pursuit of perfect safety,an unattainable goal.这两句话告诉我们,Cox2抑制剂类的药物能够增加患心脏疾病的危险,但是,通过把这些药物撤下柜台求得绝对安全是个无法实现的目标。据此可知,应该选择C。
单选题 39.The possible benefits of Cox-2 inhibitors______.
【正确答案】 D
【答案解析】题目问Cox2抑制剂的可能的好处。第五段there is substantial evidence Cox2 inhibitors can reduce development of colon polyps,which may become colon cancer indeed.第六段they had other anticancer properties as well,possibly reducing the risk of malignancies of a number of sites, including the lung and esophagus.通过这些话可知,有大量证据证实,Cox2抑制剂可降低结肠息肉的发展,或许可以现实地消灭结肠癌。而且,这些药物还有其他防癌功效。也就是说,Cox2抑制剂可以在更广阔领域内发挥效用。据此可知,应该选择D。
单选题 40.The primary purpose of the 2004 study about Vioxx was to______.
【正确答案】 A
【答案解析】题目问:关于Vioxx的2004年研究的主要目的是什么?第五段Ironically,the 2004 study that revealed the elevated heart attack risk of Vioxx was primarily designed to further establish the drug’s effectiveness in protecting against colon cancer.通过此段内容可知,讽刺的是,揭露Vioxx药物能增加患心脏病危险的2004年研究主要是想证实Vioxx在预防结肠癌方面有疗效。据此可知,应该选择A。
单选题 41.When Cox-2 inhibitors were banned from sale, ______.
【正确答案】 B
【答案解析】题目问:当Cox2抑制剂被禁止销售时,发生了什么事?通过文章内容可知,当发现Cox2抑制剂会增加患心脏病的危险时,Cox2抑制剂被禁止销售,但些研究人员的研究结果却显示,Cox2抑制剂在许多领域都会发挥积极效用。据此可知,应该选择B。