单选题 The sharing economy is a little like online shopping, which started in America 15 years ago. At first, people were worried about security. But having made a successful purchase from, say, Amazon, they felt safe buying elsewhere. Similarly, using Airbnb or a car-hire service for the first time encourages people to try other offerings. Next, consider eBay. Having started out as a peer-to-peer marketplace, it is now dominated by professional "power sellers" (many of whom started out as ordinary eBay users). The same may happen with the sharing economy, which also provides new opportunities for enterprise. Some people have bought cars solely to rent them out, for example.
Incumbents are getting involved too. Avis, a car-hire firm, has a share in a sharing rival. So do GM and Daimler, two car-makers. In future, companies may develop hybrid models, listing excess capacity (whether vehicles, equipment or office space) on peer-to-peer rental sites. In the past, new ways of doing things online have not displaced the old ways entirely. But they have often changed them. Just as internet shopping forced Walmart and Tesco to adapt, so online sharing will shake up transport, tourism, equipment-hire and more.
The main worry is regulatory uncertainty. Will room-renters be subject to hotel taxes, for example? In Amsterdam officials are using Airbnb listings to track down unlicensed hotels. In some American cities, peer-to-peer taxi services have been banned after lobbying by traditional taxi firms. The danger is that although some rules need to be updated to protect consumers from harm, incumbents will try to destroy competition. People who rent out rooms should pay tax, of course, but they should not be regulated like a Ritz-Carlton hotel. The lighter rules that typically govern bed-and-breakfasts are more than adequate.
The sharing economy is the latest example of the internet's value to consumers. This emerging model is now big and disruptive enough for regulators and companies to have woken up to it. That is a sign of its immense potential. It is time to start caring about sharing.
单选题 According to Paragraph 1, which one is NOT true?
  • A.The first online purchase was made by Amazon.
  • B.Some people buy cars in order to rent them out.
  • C.When online shopping appeared, people worried its safety.
  • D.Sharing economy may provide no opportunities for individuals.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 细节题。 选项与原文对比。A原文第三句:But having made a successful purchase from, say, Amazon, they felt safe buying elsewhere.可见第一次网络交易是由亚马逊完成的。该项是正确的。B最后一句:Some people have bought cars solely to rent them out, for example.该表达正确。C原文开头两句:The sharing economy is a little like online shopping, which started in America 15 years ago. At first, people were worried about security.可见该项也是正确的。D原文倒数第二句:The same may happen with the sharing economy, which also provides new opportunities for enterprise.原文说了分享型经济为企业提供机会,但并没说不为个人提供机会,故D为答案。
单选题 According to the definition of sharing economy, which may NOT be shared?
  • A.Cars.
  • B.Pets.
  • C.Rooms.
  • D.Cameras.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 推理题。 选项与原文对比。该题不容易定位,但在第一段尾句作者举了个分享型经济的例子:Some people have bought cars solely to rent them out, for example.可见汽车是可以出租,可以分享的。而文章第二段提到汽车出租,第三段提到宾馆、房间出租,可见cars,rooms都是可以出租的。答案缩小到B、D两项。而第二段尾句提到:...so online sharing will shake up transport, tourism, equipment-hire and more.该句暗示了交通工具、旅游用品、设备都是可以出租分享的,由此推出cameras(相机)可以分享,而最不可能分享的是pets。故答案为B。
单选题 Online sharing will shake up all except ______.
  • A.tourism
  • B.transport
  • C.movie industry
  • D.equipment-hire
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节题。 选项与原文对比。本题很简单。答案出现在第二段最后一句:...so online sharing will shake up transport, tourism, equipment-hire and more.当中只有C项的movie industry未提及,故C项为答案。
单选题 The word "bed-and-breakfast" (Para. 3) refers to ______.
  • A.hotel
  • B.taxi
  • C.store
  • D.restaurant
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 语义题。 选项与原文对比。根据字面理解,bed是床,指代睡觉的地方,breakfast为早餐,既可以睡觉又可以吃早餐的地方,我们自然很容易想到的是hotel(宾馆)。排除这种主观臆想的方法,我们回到原文第三段最后两句:People who rent out rooms should pay tax, of course, but they should not be regulated like a Ritz-Carlton hotel. The lighter rules that typically govern bed-and-breakfasts are more than adequate.我们知道bed-and-breakfasts作名词,而上文同样是名词的有people,rooms,tax,hotel。很容易判断出最接近的是hotel。
单选题 We learn from the last paragraph that ______.
  • A.sharing economy will not go long
  • B.sharing economy reveals consumers' value
  • C.regulators and companies should realize sharing economy
  • D.sharing economy will replace traditional way in the near future
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 推理题。 选项与原文对比。A无中生有。B原文:The sharing economy is the latest example of the internet's value to consumers.可见分享型经济体现出互联网对于客户的价值,而非体现顾客价值,B项错误。C原文第二句:This emerging model is now big and disruptive enough for regulators and companies to have woken up to it.其中wake up to=realize,it指代sharing economy,故C项正确。D无中生有。