Andy lived high in the Rocky Mountains. He hunted(打猎) wild animals there. He also took other men hunting. That was his work. One day a letter brought Andy a new job. This job changed both his feeling about animals and his way of hunting. The letter said; "I want to write a story about bighorn sheep. I need pictures to go with my story. Will you get pictures of the sheep for me?" Andy's two sons wanted their father to take the job. "We will help you!" they said. Bighorn sheep are very wild. Andy knew it would be hard to get pictures. "But why not try?" they said. For days, Andy and his sons tried to get pictures. They did not want the sheep to hear them or see them, so they walked softly. They hid behind rocks, but the sheep always ran away. Then one day, Andy and his sons walked around a big rock. They met some sheep face to face. But the sheep didn' t run! "Now I know why the sheep run away," Andy said. "They run because we come up behind them. From now on, we will stay where they can see us. " The next day, Andy saw some sheep right out in the open. He and his sons walked toward them. The men did not try to hide, but they did walk slowly. They knew that any fast move will frighten them away. "Don' t look right at the sheep," Andy said. "Wild animals do not like to be looked at. They will run away." The men looked off to this side and to that side, but they walked closer and closer. And soon they were close enough to get good clear pictures. They made good friends with the wild sheep and sent many fine pictures to the writer for his story. Since then, they have never hunted the bighorn sheep again.
单选题 What was the new job Andy got?
【正确答案】 D
【答案解析】解析:细节题。题干意为“安迪得到了一份什么新工作?”文章第二段最后“The letter said:‘I want to write a story about bighorn sheep.I need pictures to go with my story.Will you get pictures of the sheep for me?’”提到,安迪收到了一封信,信中作家请求他帮忙拍摄大角羊的照片。文章的最后一段也提到他们帮作家拍摄了很多照片。故D正确。
单选题 What is the right way to get close to bighorn sheep?
【正确答案】 B
【答案解析】解析:细节题。题干意为“接近大角羊最好的方法是什么?”根据第七段第一句安迪的口述“Don’t look right at the sheep,”可知,不能直视羊群,所以排除A。第六段最后一句“They knew that any fast move will frighten them away.”说明走路速度过快也会吓跑羊群,更不用说跑了,所以排除C。第四段最后一句“They hid behind rocks,but the sheep always ran away.”说明跟在羊群后面,羊群也会逃跑,故排除D。结合第五段及第六段内容可知,慢慢地从正面接近大角羊是正确的方式,故B正确。
单选题 What did Andy gain from his new job?
【正确答案】 D
【答案解析】解析:归纳题。题干意为“安迪从这份新工作中收获了什么?”文章第二段中提及这份工作带给安迪的变化,最后一段也说明他们和大角羊成了朋友,安迪通过这份工作对大角羊有了更多的了解。A、B、C三项在文中都没有体现,故D正确。