单选题 Early or Later Day Care
The British psychoanalyst John Bowlby maintains that separation from the parents during the sensitive "attachment" period from birth to three may scar a child's personality and predispose to emotional problems in later life. Some people have drawn the conclusion from Bowlby's work that children should not be subjected to day care before the age of three because of the parental separation it entails, and many people do believe this. But there are also arguments against such a strong conclusion.
Firstly, anthropologists point out that the insulated love affair between children and parents
found in modem societies does not usually exist in traditional societies. For example, in some tribal societies, such as the Ngoni, the father and mother of a child did not rear their infant alone--far from it. Secondly, common sense tells us that day care would not be so widespread today if parents, care-takers found children had problems with it. Statistical studies of this kind have not yet been carded out, and even if they were, the results would be certain to be complicated and controversial. Thirdly, in the last decade there have been a number of careful American studies of children in day care, and they have uniformly reported that day care had a neutral or slightly positive effect on children's development. But tests that have had to be used to measure this development are not widely enough accepted to settle the issue.
But Bowlby's analysis raises the possibility that early day care has delayed effects. The possibility that such care might lead to, say, more mental illness or crime 15 or 20 years later can only be explored by the use of statistics. Whatever the long-term effects, parents sometimes find the immediate effects difficult to deal with. Children under three are likely to protest at leaving their parents and show unhappiness. At the age of three or three and a half almost all children find the transition to nursery easy, and this is undoubtedly why more and more parents make use of child care at this time. The matter, then, is far from clear-cut, though experience and available evidence indicate that early care is reasonable for infants.

单选题 Which of the following statements would Bowlby support?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 问题问“Bowlby将会支持下面哪种说法?”文章开头就直接给出了Bowlby的观点: The British psychoanalyst John Bowlby maintains that separation from the parents during the sensitive“attachment”period from birth to three may scar a child's personality and predispose to emotional problems in later life.该句内容说“英国的心理分析学家Bowlby认为孩子从出生到3岁这段时间是个敏感的“依恋”阶段,这个阶的孩子如果与父母分开可能会对孩子的性格造成伤害,进而导致以后可能会出现情感方面的问题”,因此判断C是答案。
单选题 Which of the following is derivable from Bowlby's work?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 问题问“下面哪一项是可以从Bowlby的工作中得出的结论?”因此我们关注文章中在内容上涉及到“结论/总结”的句子,这样在文章第1段第2句找到答案相关句:,Some people have drawn
the conclusion from Bowlby’s work that children should not be subjected to day care before the age of three because of the parental separation it entails,and many people do believe this.该句说“一些人从Bowlby的研究得出结论;日托会导致父母和孩子分开,所以孩子在3岁以前不应该送日托。”因此A是答案。
单选题 It is suggested that modem societies differ from traditional societies in that______
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 问题问“文章暗示现在社会和传统社会在什么方面不相同?”利用题干中出现的特征词“modem society”和“traditional society”作为答案线索,这样在第2段第1句中找到答案相关句,该句说“人类学家指出,现代社会中父母与孩子之间‘绝缘的’爱的关系(父母与孩子之间的爱被隔离)在传统社会中一般不存在”,因此判断A(父母和孩子的关系在现在社会中很是独特的)是答案。
单选题 Which of the following statements is NOT an argument against Bowlby's theory?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 问题问“下面哪个说法不是用来反驳Bowlby的论据?”因此注意文章中表示“反对/反驳”的字眼,这样发现第一段的结尾处说“有一些论据反对这个看起来很有说服力的结论”,然后接着在第2段中列出了三条论据来反对Bowlby的理论,这三条理论分别对应C,B和A。因此D是答案。
单选题 Which of the following best expresses the writer's attitude towards early day care?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 问题问“下面哪个说法最好地表达了作者对提前日托的态度?”通常作者的态度和观点是出现在文章的开头或结尾处,所以注意文章的结尾,该段最后一句的内容The matter then,is far from clear-cut,though experience and available evidence indicate that early care is reasonable for infants.(但是这种现象远没有结束,尽管有经验和证据表明早期的日托对婴儿来说是合理的。)很明显的反映了作者的态度:作者对提前日托持有的是一种中立的态度,比较所给的选项,判断c(这个问题是争论性的,需要依靠统计数据才能最终解决这个争论)是答案。