【正确答案】
A
【答案解析】[听力原文]
Brazilian police are investigating cases that 8 military, policemen robbed, tortured and sexually molested 5 young men in Rio de Janeiro. The policemen were reportedly angry about being on duty over the holiday period. Leonardo Rusha has more details. The 5 young men aged between 13 and 23 were returning from a party on the motorbikes on Friday night when they were stopped at a police road block for not wearing helmets. They say the policemen demanded money to let them go. Once they realized the young men didn't have much money, they budged him, cut him with heated up knives and sexually molested them. Incidents of the extortion and abusing involving police officers were not uncommon in Rio de Janeiro but this particular incident will raise concerns 6 months before the summer Olympics.
How many young men were robbed, tortured and sexually molested by military policemen?
选项A是5个,选项B是6个,选项C是8个,选项D是13个。由选项可知,此题与数字有关。
新闻开头提到在里约热内卢,5名年轻人遭8名军警抢劫、虐待及性骚扰,警方正在对此进行调查。故答案选A。