阅读理解

Everyone knows that English departments are in trouble, but it is difficult to appreciate just how much trouble until you read the report from the Modern Language Association (MLA).   The report is about Ph. D. programs, which have been in decline since 2008. These programs have gotten both more difficult and less rewarding: today, it can take almost a decade to get a doctorate, and, at the end of your program, you’re unlikely to find a tenure-track position.   The core of the problem is the job market. The MLA report estimates that only sixty per cent of newly-minted Ph. D. s will find tenure-track jobs after graduation. If anything, that’s wildly optimistic: the MLA got to that figure by comparing the number of tenure-track jobs on its job list with the number of new graduates. But that leaves out the thousands of unemployed graduates from past years who are still job-hunting.   Different people will tell you different stories about where all the jobs went. Some critics think that the humanities have gotten too weird—that undergrads, turned off by an overly theoretical approach, don’t want to participate anymore, and that teaching opportunities have disappeared as a result. Others point to the corporatization of universities, which are increasingly inclined to hire part-time, “adjunct” professors, rather than full-time, tenure-trackprofessors, to teach undergrads. Adjuncts are cheaper; perhaps more importantly, they are easier to hire.   These trends, in turn, are part of an even larger story having to do with the expansion and transformation of American education after the Second World War. Essentially, colleges grew less elite and more vocational. Before the war, relatively few people went to college. Then, in the nineteen-fifties, the Baby Boom pushed colleges to grow rapidly, bulking up on professors and graduate programs. When the boom ended and enrollments declined, colleges found themselves overextended and competing for students. By the mid-seventies, schools were seeking out new constituencies — among them, women and minorities — and creating new programs designed to attract a broader range of students.   Those reforms worked: about twice as many people attend college per capita now as they did forty years ago. But all that expansion changed colleges. In the past, they had catered to elite students who were happy to major in the traditional liberal arts. Now, to attract middle-class students, colleges have had to offer more career-focused majors, in fields like business. As a result, humanities departments have found themselves drifting away from the center of the university.

单选题 What does the word “appreciate” mean in Paragraph 1?
【正确答案】 D
【答案解析】本题是词汇题,要求考生可以从第一句的上下文理解appreciate的意思:即“理解,明白”。第一句中的“knows”与”appreciate”是同义词。  
单选题 What has made Ph.D. programs unpopular?
【正确答案】 B
【答案解析】本题是细节题,要求考生理解第二段(语言学的)博士项目自2008年以来一直走下坡路的原因,答案就在第二句,即攻读博士时间长,还不太可能找到终身职位。  
单选题 The MLA report about the employment rate is too optimistic because it______.
【正确答案】 B
【答案解析】本题是细节题,要求考生理解美国现代语言协会(MLA)关于就业率的报告太乐观的原因,即没有把过去毕业的、依然在找工作的博士考虑进去。关键点:...But that leaves out the thousands of unemployed graduates…。  
单选题 University job openings are diminishing due to the fact that______.
【正确答案】 C
【答案解析】本题是推理题,要求考生理解工作机会越来越少的原因,即有些评论家认为教师的职位越来越少是因为人文学科的理论性让很多大学生不愿意以文科为专业。关键点在第四段的第二句话:...undergrads,turned off by an overly theoretical approach,don’t want to participate anymore。  
单选题 According to Paragraph 5, the American educational institutions ______ over the past decades.
【正确答案】 D
【答案解析】本题是细节题,要求考生理解美国教育机构在过去的几十年间的教育更加倾向职业教育而不是精英教育。关键点:Essentially,colleges grew less elite and more vocational。  
单选题 The final paragraph suggests that current liberal arts majors______.
【正确答案】 C
【答案解析】本题是推理题,要求考生理解最后一段关于目前人文学科的事实,即人文学科不如商科热门。关键点在该段的最后一句话:人文学科已经不再是大学的中心。