单选题 {{B}}Passage Three{{/B}}
The computer has changed the way we work, team, communicate, and play; Virtually ewery kind of organization throughout the world conducts business with computers. Students, teachers, and research scientists use the computer as a learning tool. Millions of individuals and organizations communicate with one another over a network of computers called the Internet. Computer games entertain people of all ages.
Almost all computers are electronic digital computers. They are electronic in their use of electric current(电流) to carry information. They are digital in. that they process information as units of electric charge representing numbers. The word digital means having to do with numbers. To enable a computer to process information that is not numerical — such as words, pictures, or sounds — the computer or some other &vice must first digitize: that information. A device digitizes information by translating it into charges that represent numbers. After the computer processes the digitized information by working with the charges, the computer or a device: connected to the computer translates its results hack into their original form.
Thus, an artist might use a machine called a scanner to digitize a photograph. The artist would next process the resulting electric charges in a computer to Change the photograph perhaps to add a border. The artist would then use a printer connected to the computer to produce a, copy of the altered photo.
Digital computers are one of two general kinds of computers. The other kind is calculating devices called analog computers. An analog computer represents amounts with physical quantities, such as distances along a scale, rather than with numbers.
单选题 The main topic of this passage is ______.
【正确答案】 A
【答案解析】本文是一篇介绍数字计算机的说明文。这是一道文章的主旨题。本文第一段简述计算机的用途,第二、三段介绍数字计算机,第四段提及另一类计算机——模拟计算机,故本文的主题应是数字计算机。
单选题 The word "digitize" (Para. 2, sentence 5) means______.
【正确答案】 B
【答案解析】这是一道词义推测题。digitalize出现在第二段第五句之中,该句意为“为促使计算机处理词汇、图片、声音等一些非数字的信息,计算机或其他某种装置必须首先将这些信息……”。这说明该词具有与“非数字的”相对的意义,应选B项的“数字化”,“将信息转化为数字”。control控制;make use of使用,利用;manipulate操纵。
单选题 Which of the following statements is NOT true?
【正确答案】 A
【答案解析】这是一道正误判断题。B项的“教师在工作当中使用计算机”,C项的“计算机帮助艺术家复制像片”和D项的“计算机与大多数人都有密切的关系”分别在第一、三段有所体现,只有A项“计算机全部是电子数字的”与第四段的内容不符。
单选题 The remainder of this article will deal with______.
【正确答案】 B
【答案解析】这是—道逻辑判断题。本文第四段涉及到另一类计算机——模拟计算机,由此可推测本文余下的部分可能会就模拟计算机展开讨论,如模拟计算机的构造和工作原理等。