阅读理解 One of the least appreciated but most remarkable developments of the past 60 years is the extraordinary growth of American agriculture. Farming now accounts for about one tenth of the gross domestic product yet employs less than 1 percent of all workers. It has accomplished this feat through exceptionally high growth in productivity, which has kept prices of food low and thereby contributed to rising standards of living. Furthermore, the exportable surplus has kept the trade deficit from reaching unsupportable levels. Agriculture not only has one of the highest rates of productivity growth of all industries, but this growth appears to have accelerated during the past two decades.
Over the period 1948 to 2004, total farm production went up by 166 percent. The land used for farming dropped by one quarter over the 56-year period, and investment in heavy farm equipment and other capital expenditures decreased by 12 percent. Several developments drove these changes, beginning with the replacement of the remaining horses by tractors immediately after World War II and with the expanding use of fertilizers and pesticides. Later came the adoption of hybrid seeds, genetic engineering of plants and improved livestock breeding. A key element was the U.S. Department of Agriculture's(USDA)extension service. Operating through land-grant universities and other organizations, it educated farmers on biotechnology, pest management and conservation.
For many years, critics have claimed that modern agriculture is not sustainable, one of the major assertions being that it encourages erosion, which will eventually wash away most of the topsoil. Lost topsoil, the argument goes, is virtually irreplaceable because it takes up to 300 years for one inch of soil to form.
But a detailed study of two large areas, the Southern Piedmont and the Northern Mississippi Valley Loess Hills, showed that based on 1982 data, soil loss has dropped sharply from the very high rates of the 1930s. The study attributed the decrease in soil erosion to the USDA, which urged farmers after World War II to adopt conservation practices such as strip cropping, whereby alternating rows are planted, and leaving plant residues in the fields year-round to inhibit water runoff.
Despite being a robust contributor to the U.S. economy, modem agriculture is not without a dark side. Runoff of fertilizers, antibiotics and hormones degrade the environment and can upset the local ecology. If not grown properly, genetically modified crops could spread their DNA to conventional species.
单选题 1.The growth of American agriculture has been mainly stimulated by
【正确答案】 A
【答案解析】事实细节题。根据第一段第三句话可知农业迅猛发展的主要原因是农业生产率的提高,因此A项正确。
单选题 2.The U.S. Department of Agriculture played an important role in agricultural developments by
【正确答案】 D
【答案解析】细节推断题。根据美国农照部定位到第二段最后两句话,文中的key对应题干中的important,由此可知其对农业的贡献主要是extension service,因此D项正确。
单选题 3.Modem agriculture is criticized as unsustainable because
【正确答案】 A
【答案解析】因果推断题。根据第三段第一句话可知,现代农业被一些专家所批评为不符合可持续发展理念的原因是它会导致水土流失(erosion),并最终导致wash away most of the topsoil,因此A项正确。
单选题 4.The sharp decrease of soil erosion in 1982 resulted from
【正确答案】 B
【答案解析】细节推断题。根据1982定位到第四段,第二句话说了此项研究将这一成绩归功于美国农业部在二战后对土地保护所做的努力(conservation practice),因此B项的protection on farming正确。
单选题 5.The "dark side"(Line 1, Paragraph 5)implies that modern agriculture will
【正确答案】 B
【答案解析】观点态度题。根据最后一段的内容可知现代农业也有负面影响,即题干中的dark side,根据文中的degrade the environment及upset the local ecology可知,B项符合文意。