单选题 As summer rolls around, lawmakers in Washington are preparing to vote on a jobs bill that would include $1 billion for summer jobs for teens. Much of the urgency for the program stems from the private-sector plunge in summer jobs for teenagers over the past few years. It's no secret that the recession walloped teens' jobs as much as it did their parents. But some economists find the clamor for public jobs programs a little ironic, given last year's midrecession minimum wage increase, which may have reduced teen employment even beyond the recessionary drop.
Before the minimum wage jumped to $ 7.25 an hour last summer, University of California-Irvine economist David Neumark estimated that it would lead to an additional 300 000 job losses for teens and young adults. The 2009 wage increase was set in motion in a better labor market in May 2007, when Congress voted to boost the minimum from $ 5.15 an hour to $ 7.25 an hour over the course of the next two years.
It's hard to parse the jobs lost because of the recession and those lost because of the minimum wage increase--there's no direct evaluation of the impact of the wage increase yet--but it's likely that raising the wage floor contributed to the record-high teen unemployment rates, Neumark says. "Almost everyone accepts that minimum wages decrease employment or likely increase unemployment of the least-skilled," he says. Neumark advocated for delaying last year's increase.
The unemployment rate for teenagers was 25.4 percent in April, compared with 9.9 percent overall, according to the Bureau of Labor Statistics. Teens generally have higher unemployment rates. In November 2007, the month before the start of the recession, the unemployment rate for the overall population was 4. 7 percent, versus 16. 2 percent for workers aged 16 to 19. Teen employment has been declining for some time. The percentage of teens with jobs has fallen from about 57 percent in 1989 to about 40 percent in 2007 (both dates reflect healthy economies). The reasons are diverse. For one thing, increased school enrollment appears to account for about a third of that decline, according to the Economic Policy Institute. "For teens, there has been a remarkable long-term shift from summer employment to summer enrollment," reports EPI economist Heidi Shierholz.
One of the critical issues for job-seeking teens is the changing face of the competition, which is increasingly skilled. "Not only are they competing with each other for available positions, but they are competing with recent college graduates and job seekers who have two or more years of on-the-job experience and are willing to take almost any position that provides a steady paycheck," says John Challenger of outplacement firm Challenger, Gray & Christmas.

单选题 The word "walloped" (Line 3, Paragraph 1) most probably means "______".
[A] decreased [B] affected [C] increased [D] hit
【正确答案】 D
【答案解析】[解题思路] 文章第一段第一句提到,为了促进青少年就业,华盛顿立法者通过了一项议案,这说明经济衰退对青少年就业的影响是负面的,因此是一种打击,[D]正确。[A]和[C]对影响的说明过于具体,文中也未提到经济衰退时青少年工作数量会降低还是增加,故排除。[B]是中性词,仅说明是影响,可好可坏,太笼统,不符合文意。
单选题 Why is it hard to analyze the jobs lost?
[A] Because there's no data showing the impact of the wage increase.
[B] Because the minimum wages decrease employment rates.
[C] Because there are some unstable factors.
[D] Because summer employment has shifted to summer enrollment.
【正确答案】 A
【答案解析】[解题思路] 文章第三段第一句指出,很难分析青少年失业是由于经济衰退还是由于最低工资的增长,下文用破折号说明原因——没有直接评估工资增长的影响,[A]为其同义转述。文章第三段倒数第二句提到,几乎所有人都认为最低工资减少了工作机会,或者说增加了低技术类工作的失业,故[B]只是造成失业率上升的原因之一,不符合题意。[C]项太笼统,故排除。文章倒数第二段末两句提到,学校录取人数的增加大概要占青少年就业率下降原因的三分之一。因此[D]也是造成失业率上升的原因之一,不符合题意。
单选题 The most important thing for job-seeking teens is______.
[A] having one or more years of on-the-job experience [B] raising the wage floor
[C] having a new perspective on competition [D] making a good curriculum vitae
【正确答案】 C
【答案解析】[解题思路] 文章末段首句提到了青少年寻找工作最关键的因素,题干是对One of the critical issues for job-seeking teens的同义转述,答案对应该句表语部分,即changing face of the competition,即“面临瞬息万变的竞争”,故[C]正确。最后一段末句提到青少年要与有两年以及更多工作经验的人竞争,[A]表述不准确,也不是最关键的因素,故排除。[B]不符合题意。[D]在文中未提及。
单选题 What is the main idea of the text?
[A] Economic recession would lead to an additional job losses.
[B] Washington votes on a jobs bill for increasing teenagers' summer jobs.
[C] The increase in teen unemployment rates is attributed to the combination of the recession and other factors.
[D] Raising the wage floor contributed to the high teen unemployment rates.
【正确答案】 C
【答案解析】[解题思路] 综合整篇文章,文章开头指出美国拨巨款为青少年提供暑期工作机会,接下来的内容都是在分析青少年失业率上升的原因,如经济衰退、最低工资的增长、学校录取人数的增加以及要面临工作竞争压力的现实。由此综合可知[C]符合文章的主旨大意,故为正确答案。[A]、[B]和[D]都只是其中一方面,不符合题意。
单选题 We can infer that John Challenger's attitude towards job-hunting is ______.
[A] optimistic [B] indifferent [C] neutral [D] worried
【正确答案】 D
【答案解析】[解题思路] 文章最后一段第二句提到了约翰·查林格的观点:“他们不仅要相互竞争工作岗位,还要与近期的毕业生以及一些有两年或更多年工作经验的人竞争,而这些人愿意从事任何一份能够提供稳定收入的工作。”这说明青少年的就业前景并不乐观,故可推断出约翰·查林格对此持担忧态度,[D]正确。