单选题 As the school year kicks off, parents are once again struggling to cajole (哄骗) and, if need be, drag their exhausted teens out of bed. That image may make you laugh, but lack of sleep is no joke. Teenagers who don"t get enough rest have more learning, health, behavior and mood problems than students who get at least nine hours a night. Long-term lack of sleep is tied to heart disease, overweight, depression and a shortened life span in adults, indicating the importance of establishing good sleep habits early in life. Lack of sleep can be especially deadly for teens; car accidents are the leading cause of death among teenagers, and safety experts believe sleepy driving is a major factor.
Unfortunately, few teenagers get the sleep they need. In a survey of middle-school and high-school students, University of Colorado researchers found that 82 percent said they woke up tied and unrefreshed, and more than half had trouble concentrating during the day at least once a week.
Blame multitasking for some of this. Many students are juggling after-school activities, homework and part-time jobs. Even when they manage to fulfill these obligations by a reasonable hour, television, the internet, video games, phone calls and text message to friends often keep them awake deep into the night. Taking soda and energy drinks late in the day and going to late-night parties on weekends add to sleep debt. Biology also works against teenagers" sleep. Their body"s internal clock, which controls when a person starts to feel tired, shifts after puberty (青春期), making it hard for most teens to fall asleep before 11 pm. Class usually beings before 8:15 am., with many high schools starting at 7:15 am. To get to school on time, most teens have to get up by 6:30 am, guaranteeing they"ll be sleep-deprived during the week. Teens often sleep much later on weekends to catch up, making it even harder to fall asleep on Sunday night and wake up Monday morning. Playing catch-up on weekends also doesn"t help teens stay refreshed when they need it most: during the week at school.
Since the 1990s, middle and high school in more than two dozen states have experimented with later school start times. The results have been encouraging: more sleep, increased attendance, better grades and fewer driving accidents. But most school still start early, meaning teens have their work cut out for them if they want to get enough sleep.
单选题 According to the passage, poor sleep can be linked to all of the following EXCEPT ______.
【正确答案】 C
【答案解析】细节题。A、B在文章第一段中有明文提及,D对应第二段had trouble concentrating。
单选题 The main idea of Paragraph 3 is ______.
【正确答案】 B
【答案解析】主旨题。该段的第一句就是主题句。青少年睡眠不足要归咎于任务多元化。
单选题 What does the word "juggling" in Paragragph 3 probably mean?
【正确答案】 B
【答案解析】词汇解释题。该句里有个连词and,B选项的between和and刚好搭配。根据后文,青少年在合理的时间里完成他们的义务后,还有其他的业余事情要做,也可推测出选B。
单选题 Which of the following is NOT to blame for teenager" lack of sleep?
【正确答案】 D
【答案解析】细节题。A明文有提及,B对应第三段的Biology also works against teenagers" sleep. The body"s internal clock,C对应第三段的Teens often sleep much later on weekends to catch up.
单选题 According to the passage, what have some school done to help their students get enough sleep?
【正确答案】 C
【答案解析】细节题。C对应第四段的middle and high schools in more than two dozen states have experimented with later school start times.