单选题  
单选题    

 
【正确答案】 A
【答案解析】[听力原文] Well, we're taking you to Australia next today, where the state of Queensland in northeast Australia is struggling through the effects of a powerful hurricane. If Queensland sounds familiar, this same region was hit with severe flooding recently. This time, the disaster is Cyclone Yasi. Yasi could be one of the worst hurricanes Australia has ever seen. We want you to look at this video. You can see what looks like a sign that got blown down, flying through the street, being ripped apart. People in Queensland were warned about Yasi a few days ago, so they had some time to get ready. But one official said it could be a tough couple days. What are the Australians suffering from? 新闻中指出澳大利亚东北部的昆士兰州正在抵御强烈的飓风,澳大利亚人正在与飓风抗争。所以正确答案是A项。新闻中谈到昆士兰最近刚遭受过洪灾,但这并不是当前的灾难,排除D项“洪灾”。B项“长时间的炎热天气”和C项“毁灭性的地震”均没有在新闻中提到。
单选题    

 
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文] What can we learn about Yasi from the news? 新闻中指出,昆士兰州几天前就发出了飓风的预警,因此灾民有时间提前为灾害做准备(had some time to get ready)。B项“昆士兰民众已经为抗击飓风做了准备”正确。新闻中提到,昆士兰州听得很耳熟,因为它不久前刚刚遭遇洪水,A项与新闻内容相反。C项“无人员失踪或受伤的报道”在原文中并没有提到。新闻中讲的是一名官员称,这将是艰难的几天,D项利用couple一词制造干扰。