阅读理解 Two years ago, Rupert Murdoch's daughter, Elisabeth, spoke of the "unsettling dearth of integrity across so many of our institutions". Integrity had collapsed, she argued, because of a collective acceptance that the only "sorting mechanism" in society should be profit and the market. But "it's us, human beings, we the people who create the society we want, not profit" .
Driving her point home, she continued: "It's increasingly apparent that the absence of purpose, of a moral language within government, media or business could become one of the most dangerous goals for capitalism and freedom." This same absence of moral purpose was wounding companies such as News International, she thought, making it more likely that it would lose its way as it had with widespread illegal telephone hacking.
As the hacking trial concludes—finding guilty one ex-editor of The News of the World, Andy Coulson, for conspiring to hack phones, and finding his predecessor, Rebekah Brooks, innocent of the same charge—the wider issue of dearth of integrity still stands. Journalists are known to have hacked the phones of up to 5, 500 people. This is hacking on an industrial scale, as was acknowledged by Glenn Mulcaire, the man hired by The News of the World in 2001 to be the point person for phone hacking. Others await trial. This long story still unfolds.
In many respects, the dearth of moral purpose frames not only the fact of such widespread phone hacking but the terms on which the trial took place. One of the astonishing revelations was how little Rebekah Brooks knew of what went on in her newsroom, how little she thought to ask and the fact that she never inquired how the stories arrived. The core of her successful defence was that she knew nothing.
In today's world, it has become normal that well-paid executives should not be accountable for what happens in the organisations that they run. Perhaps we should not be so surprised. For a generation, the collective doctrine has been that the sorting mechanism of society should be profit. The words that have mattered are efficiency, flexibility, shareholder value, business-friendly, wealth generation, sales, impact and, in newspapers, circulation. Words degraded to the margin have been justice, fairness, tolerance, proportionality and accountability.
The purpose of editing The News of the World was not to promote reader understanding, to be fair in what was written or to betray any common humanity. It was to ruin lives in the quest for circulation and impact. Ms Brooks may or may not have had suspicions about how her journalists got their stories, but she asked no questions, gave no instruction—nor received traceable, recorded answers.
单选题 According to the first two paragraphs, Elisabeth was upset by______.
【正确答案】 A
【答案解析】细节题。在文章第一段Elisabeth谈到了“我们很多机构都面临着令人沮丧的诚信丧失”。接下来第二句指出这是因为大家普遍认为社会中唯一的分类机制应该是利益和市场。而根据第一段最后一句可知,她认为“是我们人类、是我们这样的人创造了我们想要的社会,而不应该是利益”。可见,Elisabeth很不认可目前的这种分类机制以及其所造成的不良后果,这也正是她感到沮丧的原因。故本题选A。B项“公司由于道德操守产生了财政损失”,C项“政府在道德问题上的无能为力”,D项“各大机构广泛存在的诚信误用”均不符合题意。
单选题 It can be inferred from Paragraph 3 that______.
【正确答案】 B
【答案解析】推断题。第三段第一句指出,Andy Coulson由于密谋窃听电话而被判决有罪,然而他的前任却被判决无罪。通过这一事件,作者得出由此造成的道德沦丧问题依然广泛存在,即仍然存在一些人没有被判决有罪。接着文章指出记者们由于已经窃听多达5500人的电话而被人们熟知……其他人在等待审判,由此可以推出,将会有更多的记者因为窃听电话而被判决有罪。故本题选B。A项“Glenn Mulcaire可能会否认窃听电话是犯罪”,C项“Andy Coulson应该在指控中被判决无罪”和D项“电话窃听在某些特定场合是可以被接受的”,均不符合题意。
单选题 The author believes that Rebekah Brooks's defence______.
【正确答案】 C
【答案解析】细节题。根据第四段段末句“The core of her successful defence was that she knew nothing”,即她成功辩护的核心是,她什么也不知道,可知,作者对该案的审判持否定态度。并且作者在该段第一句话中指出,丧失道德目的不仅体现在如此普遍的电话窃听这一事实上,也体现在审判发生的条件上,其中最震惊的就是对Rebekah Brooks的审判。因此,作者认为她的辩护是不可信的。故本题选C。A项“揭露了狡猾的个性”,B项“聚焦于琐碎的小事”和D项“是一个阴谋的一部分”均不符合题意。
单选题 The author holds that the current collective doctrine shows______.
【正确答案】 A
【答案解析】推断题。第五段中的“…the collective doctrine has been that the sorting mechanism of society should be profit.The words that have mattered ale efficiency,flexibility…Words degraded to the margin have been justice,fairness…”指出社会的分类机制应该是利润,那些真正起作用的是那些表示利益的词如效率、灵活性……,而退化到边缘的词语是公正、公平……,由此可见这种信条只关注利益,而忽略了公平与正义,这显然是一种扭曲的价值观。故本题选A。B项“财富分配不公”,C项“一种边缘化的生活方式”和D项“一种严肃的道德标准”均不符合题意。
单选题 Which of the following is suggested in the last paragraph?
【正确答案】 C
【答案解析】推断题。最后一段前两句话指出“编辑《世界新闻》的目的不是促进读者的理解,也不是在所写的内容中追求公平或者违背任何共同的人性,而是通过追求发行量和影响力破坏人们的生活”,即文章从一开始就指出的一个问题,为了追求利益而造成了诚信的丧失。从ruin一词可以看出,作者对记者的这一行为持否定态度。并且通过:Brooks女士的行为加以佐证。作者通过正话反说的方式突出新闻报道过程中诚信的重要性。故本题选C,其中moral awareness和integrity是同义互换。A项“写作质量是最重要的”,B项“共同的人性是新闻报道的核心”和D项“记者需要更加严格的产业条例”,均不符合题意。