单选题 Read the following text and answer questions by finding a subtitle for each of the market parts or paragraphs. There are two extra items in the subtitles. Mark your answers on ANSWER SHEET 1.
[A] Analyzing your own taste
[B] Being cautious when experimenting
[C] Finding a model to follow
[D] Getting the final look absolutely right
[E] Learning to be realistic
[F] Making regular conscious choices
[G] Choosing an outfit for yourselves


When we meet people for the first time, we often make decisions about them based entirely on how they look. And, of course it's something that works both ways, for we too are being judged on our appearance. When we look good, we feel good, which in turn leads to a more confident and self- assured manner. People then pick up on this confidence and respond positively towards us. Undoubtedly, it's what's inside that's important, but sometimes we can send out the wrong signals simply by wearing inappropriate clothing or not spending enough time thinking about how others see us.

单选题 ______
For example, people often make the mistake of trying to look like someone else they've seen in a magazine, but this is usually a disaster as we all have our own characteristics. Stand in front of a full- length mirror and be honest with yourself about what you see. There is no need to dwell on your faults—we all have good points and bad points—but think instead about the best way to emphasize the good ones.
【正确答案】 E
【答案解析】[解析] 在本段中,作者举例说明,我们每个人都有自己的个性特点,所以没有必要去盲目地模仿他人。而且每个人都各有所长,各有所短,人不应该停留在自己的缺点上,而应该充分展示自己的优点。从这番评述中可以看出,作者建议我们对自身保持客观的态度,也就是现实的、实际的态度,而不要盲从。因此E项正确。C项正是该段所反驳的观点。
单选题 ______
When selecting your clothes each day, think about who you're likely to meet, where you're going to be spending most of your time and what tasks you are likely to perform. Clearly, some outfits will be more appropriate to different sorts of activity and this will dictate your choice to an extent. However, there's no need to abandon your individual taste completely. After all, if you dress to please somebody else's idea of what looks good, you may end up feeling uncomfortable and not quite yourself.
【正确答案】 F
【答案解析】[解析] 在英语文章中,概括段落大意的句子一半多位于句首或句尾。本段的第一句话提到,每天选择衣服时,都要考虑自己和谁见面,出现在何种场合,面对的是什么样的任务。这也就说明:选择衣服不是一件马马虎虎、随意为之的事情,而需要非常仔细小心,深思熟虑。选项F中,作者建议我们做有规律的、有意识的选择,正是说的这个意思。其中regular和each day相照应。
单选题 ______
But to know your own mind, you have to get to know yourself. What do you truly feel good in? There are probably a few favourite items that you wear a lot—most people wear 20 percent of their wardrobe 80 percent of the time. Look at these clothes and ask yourself what they have in common. Are they neat and tidy, loose and flowing? Then look at the things hanging in your wardrobe that you don't wear and ask yourself why. Go through a few magazines and catalogues and mark the things that catch your eye. Is there a common theme?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 在本段的开始作者提出一种观点,即要想了解自己的想法,必须先认识自己。作者大段的论述概括起来就是:你最喜欢什么样的衣服,最不喜欢什么样的衣服,即个人喜好问题,而事实上,所谓的个人喜好就是个人品位,因此A项正确。
单选题 ______
Some colors bring your natural colouring to life and others can give us a washed-out appearance. Try out new colours by all means, but remember that dressing in bright colours when you really like subtle neutral tones, or vice versa, will make you feel self-conscious and uncomfortable. You know deep down where your own taste boundaries lie. And although it's good to challenge those sometimes with new combinations or shades, take care not to go too far all at once.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 根据对上一段的分析,上一段作者就个人品位问题作了一番论述,并对于如何发现个人品位提出了一些建议。在个人品位已经确定的基础上,接下来的事情就是挑选和尝试了。与上面的段落不同的是本段的段落主旨句不在句首而在句尾。作者以颜色为例告诉读者,虽然尝试一些新的东西是件不错的事情,但应该注意不要走极端。细心的考生在本段可以发现一个同义词组try out和challenge,前者是尝试的意思,一般指尝试某种新事物,后者为挑战的意思,也可用于指对未知的事物做出的尝试。而且这两个词与选项B中的experiment意思相近,experiment的一种解释为“试验”,另一种解释就是“尝试”。在本段最后一句话中,还出现了take care一词,与B项中的cautious相呼应,因此B项为正确答案。
单选题 ______
So, you've chosen an outfit that matches your style, your personality, your shape and your colouring. But does it fit? If something is too tight or too loose, you won't achieve the desired effect, and no matter what other qualities it has, it won't improve your appearance or your confidence. Sometimes, we buy things without thinking. Some people who dislike shopping grab the first thing they see, or prefer to use mail-order or the Internet. In all cases, if it doesn't fit perfectly, don't buy it, because the finer details are just as important as the overall style.
Reappraising your image isn't selfish because everyone who comes into contact with you will benefit. You'll look better and you'll feel a better person all round. And if in doubt, you only need to read Professor Albert Mehrabian's book Silent Messages to remind yourself how important outward appearances are. His research showed that the impact we make on each other depend 55 percent on how we look and behave, 38 percent on how we speak and only 7 percent on what we actually say. So, whatever stage you are at in your life, whatever role you play, isn't it time you made the most of yourself?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 本段前两句分别起到承上启下的作用。第一句:so,you've chosen an outfit that matches your style,your personality,your shape and your colouring.这句话的功能是承上,也就是总结上文,所以本句所对应的选项G是干扰项。而第二句的功能是启下,也就是开启下文,在此考生需要注意的是作者提出的问题But does it fit?(它适合你吗)。接着就引出本段的整个分析过程。作者指出:事实上,如果一件衣服不是完全合适的话,就不应该购买。然后再看文章的最后一段,作者开始泛泛谈个人形象并评价它的重要性,已经不再具体谈如何着装,由此可以推知,本段内容应该是关于如何着装,如何购买服装的最后建议,因此可确定D项为正确答案。