单选题 {{B}}Passage Three{{/B}}
Thousands of gypsies have been trying to emigrate to Canada and Britain. They say they are fleeing persecution(迫害), but most have found they are not welcome in these countries either. Gypsies have never had a home.
Europe has experienced enormous upheavals this century. Wars, revolutions, separations and elections have changed the political map of the continent countless times. And with each change, power has shifted, creating new winners and new losers.
But for one group -- the gypsies -- change has always meant losing. With each upheaval, the gypsies have been left worse off than they were before. Yet they have survived to become Europe's largest minority. Moreover, they have succeeded in preserving their culture and their way of life in the face of genocide (种族灭绝), political persecution and poverty.
In other cases where minorities have survived similar persecutions -- like Jews during World War Ⅱ, or blacks in South Africa -- their cause has received international support. By contrast, the gypsies' success at preserving their culture is not regarded as an achievement at all. Instead, it' s viewed as proof they are both unwilling and unable to change, and therefore irredeemable (不可救药的). Indeed, in 1993, the president of the Slovak Republic attacked their way of life and said steps should be taken to limit the extension of this socially unacceptable and mentally backward population.
If such a thing had been said about any other minority, the political protest would have been enormous But, bemuse the Slovak President was referring to gypsies, there were few complaints, except from a few small organizations who try to protect gypsies' rights.
单选题 After each upheaval, the gypsies lived in conditions ______.
【正确答案】 C
【答案解析】这是一篇议论文,讲述吉普赛人历史的变迁,及其在文化保留过程中所遇到的种种困难,作者还就此做了一些评论。 这是一道句子释义题。文中第三段指出with each upheaval, the gypsies have been left worse off than they were before,即“每次暴动之后,他们的处境会比以前更糟”。故选项C项为正确答案。
单选题 It can be inferred from the passage that the survival of gypsies' culture ______.
【正确答案】 B
【答案解析】这是一道逻辑推断题。文中第四段讲述了犹太人在二战中,以及南非黑人解放事业均得到全世界的广泛支持,而吉普赛人所受的待遇却和他们截然相反。所以选项B项“他们几乎没受到任何国际援助”为正确答案。
单选题 According to the passage, the remark made by the Slovak President, if had been directed at ______ Jews, would have aroused
【正确答案】 A
【答案解析】这是一道逻辑推断题。文章最后一段告诉我们“如果这番话是由任何一个少数民族讲的,就会引起很多政治争议。但是由于斯洛伐克总统是针对吉普赛人而言,除了少数几个试图维护吉普赛人权利的组织外,没有任何人就此抱怨”。故选择A项。
单选题 The passage mainly discusses ______.
【正确答案】 D
【答案解析】这是一道主旨题;文中第一段点明主题Gipsies have never had a home,即“吉普赛人不曾有过家”,然后整篇文章围绕此主题阐述了其所处的政治地位、面临的困难、基本情况等。