单选题 How many of today"s ailments, or even illnesses, are purely psychological? And how far can these be alleviated by the use of drugs? For example a psychiatrist concerned mainly with the emotional problems of old people might improve their state of mind somewhat by the use of anti-depressants but he would not remove the root cause of their depression—the feeling of being useless, often unwanted and handicapped by failing physical powers.
One of the most important controversies in medicine today is how far doctors, and particularly psychologists, should depend on the use of drugs for "curing" their patients. It is not merely that drugs may have been insufficiently tested and may reveal harmful side effects (as happened in the case of anti-sickness pills prescribed for expectant mothers) but the uneasiness of doctors who feel that they are treating the symptoms of a disease without removing the disease itself. On the other hand, some psychiatrists argue that in many cases (such as chronic depressive illness) it is impossible to get at the root of the illness while the patient is in a depressed state. Even prolonged psychiatric care may have no noticeable effect whereas some people can be lifted out of a depression by the use of drugs within a matter of weeks. These doctors feel not only that they have no right to withhold such treatment, but that the root cause of depression can be tackled better when the patient himself feels better. This controversy is concerned, however, with the serious psychological illnesses. It does not solve the problem of those whose headaches, indigestion, backache, etc. are due to "nerves". Commonly a busy family doctor will ascribe them to some physical cause and as a matter of routine prescribe a drug. Once again the symptoms are being cured rather than the disease itself.
It may be true to say, as one doctor suggested recently, that over half of the cases that come to the ordinary doctor"s attention are not purely physical ailments. If this is so, the situation is serious indeed.
单选题 The author thinks that drugs used for treating psychological ills ______.
【正确答案】 A
【答案解析】文章第三句作者说:例如一些主要治疗老年人的感情问题的精神科医生,他们只给老年人开一些抗抑郁的药物,但是却不能解决导致老年抑郁症的根本问题。
单选题 The controversy mentioned in the passage focuses on ______.
【正确答案】 D
【答案解析】第二段第一句作者说:现代医学界重要的争论之一就是医生,特别是心理医生,应该在多大程度上依靠药物来“治愈”他们的患者。
单选题 The passage indicates that psychologists ______.
【正确答案】 B
【答案解析】第二段第二句作者说:问题还不只是因为一些药物没有得到足够的检验,有些可能还有副作用,因为医生们认为他们是在治疗患者的症状而不是治疗疾病本身而感到不安。
单选题 When treating patients with psychological problems, some doctors feel that they ______.
【正确答案】 D
【答案解析】第二段第三句作者说:另一方面,一些精神科医生却认为在许多情况下,如慢性抑郁症,在病人处于抑郁状态的时候,也不可能解决导致疾病的根源问题。言外之意就是只能用药物来控制症状。
单选题 A family doctor would normally consider a headache or backache as a result of ______.
【正确答案】 C
【答案解析】第二段倒数第二句作者说:通常一个很忙的家庭医生都会把头痛、消化不良以及背痛等归咎于身体的原因(而非心理的原因),因此按常规就开一些对症的药物。
单选题 Regarding the situation of psychological problems the author feels ______.
【正确答案】 A
【答案解析】最后一段作者说:一位医生最近指出一半以上去医生那儿看病的患者不纯粹是身体的疾病。如果这是事实的话,那么情况确实很严重了。