单选题
单选题 Who is the speaker?
  • A.A waiter
  • B.A city guide
  • C.A shopping aide
  • D.A local merchant
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文]
Hello everyone and welcome to the town of Bransford. I am Phillip and my job today will be to show you the sites and attractions of this fascinating city. We will start the day off by visiting the glorious Rosa Tower. After that, we will visit the oldest church in Bransford. From there, we will walk along the Foster River and have lunch on a cruise ship restaurant where you can view the pleasing scenery of the river. At the end of the day, we will go to the town's shopping area. Once there, each of you will be accompanied by a personal shopper who will help you find what you want and help you negotiate a good price. And please remember to tip these aides after you've done your shopping.

[解析] 问题是询问说话者的身份,通过文章开头部分提到的I am Phillip and my job today will be to show you the sites and attractions of this fascinating city. 可以得知,说话者是一名导游。
单选题 Where will the people have lunch?
  • A.At the Pole Tower
  • B.On a boat
  • C.Inside a shopping mall
  • D.Beside a church
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 问题是询问具体在哪里吃午饭,通过文章中提到的we will walk along the Foster River and have lunch on a cruise ship restaurant可以得知,将在游轮上吃午餐。用boat代替cruise ship,所以选项B为正确答案。
单选题 What is the listeners asked to do?
  • A.Keep quiet in the building
  • B.Be on time for the gatherings
  • C.Not litter along the river
  • D.Tip the shopping aides
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 问题是询问要求的事项,这类问题的答案通常出现在文章的后半部分。通过文章后半部分出现的please remember to tip these aides after you've done your shopping. 可以得知,这是提醒大家不要忘记给小费。