单选题 Come on-Everybody's doing it. That whispered message, half invitation and half forcing, is what most of us think of when we hear the words peer pressure. It usually leads to no good-drinking, drugs and casual sex. But in her new book Join the Club, Tina Rosenberg contends that peer pressure can also be a positive force through what she calls the social cure, in which organizations and officials use the power of group dynamics to help individuals improve their lives and possibly the word.
Rosenberg, the recipient of a Pulitzer Prize, offers a host of example of the social cure in action: In South Carolina, a state-sponsored antismoking program called Rage Against the Haze sets out to make cigarettes uncool. In South Africa, an HIV-prevention initiative known as LoveLife recruits young people to promote safe sex among their peers.
The idea seems promising, and Rosenberg is a perceptive observer. Her critique of the lameness of many pubic-health campaigns is spot-on: they fail to mobilize peer pressure for healthy habits, and they demonstrate a seriously flawed understanding of psychology. " Dare to be different, please don't smoke!" pleads one billboard campaign aimed at reducing smoking among teenagers-teenagers, who desire nothing more than fitting in. Rosenberg argues convincingly that public-health advocates ought to take a page from advertisers, so skilled at applying peer pressure.
But on the general effectiveness of the social cure, Rosenberg is less persuasive. Join the Club is filled with too much irrelevant detail and not enough exploration of the social and biological factors that make peer pressure so powerful. The most glaring flaw of the social cure as it's presented here is that it doesn't work very well for very long. Rage Against the Haze failed once state funding was cut. Evidence that the LoveLife program produces lasting changes is limited and mixed.
There's no doubt that our peer groups exert enormous influence on our behavior. An emerging body of research shows that positive health habits-as well as negative ones-spread through networks of friends via social communication. This is a subtle form of peer pressure : we unconsciously imitate the behavior we see every day.
Far less certain, however, is how successfully experts and bureaucrats can select our peer groups and steer their activities in virtuous directions. It's like the teacher who breaks up the troublemakers in the back row by pairing them with better-behaved classmates. The tactic never really works. And that's the problem with a social cure engineered from the outside: in the real world, as in school, we insist on choosing our own friends.
单选题 According to the first paragraph, peer pressure often emerges as ______.
  • A. a supplement to the social cure
  • B. a stimulus to group dynamics
  • C. an obstacle to school progress
  • D. a cause of undesirable behaviors
【正确答案】 D
【答案解析】[考点] 细节题 [解析] 对应文中It usually leads to no good-drinking, drugs and casual sex. 题干中的often对应原文中的usually;选项中undesirable behaviors对应no good-drinking, drugs and casual sex. lead对于cause. 完美替换。
单选题 Rosenberg holds that public advocates should ______.
  • A. recruit professional advertisers
  • B. learn from advertisers' experience
  • C. stay away from commercial advertisers
  • D. recognize the limitations of advertisements
【正确答案】 B
【答案解析】[考点] 细节题 [解析] 根据题干定位到:三段最后一句:Rosenberg argues convincingly that public-health advocates ought to take a page from advertisers, so skilled at applying peer pressure. 这样的句子的理解难点是一个短语:take a page from,意思为“向谁学习”,后面的so skilled at applying也是提示,也能熟练的运用,因此选择B选项。
单选题 In the author's view, Rosenberg's book fails to ______.
  • A. adequately probe social and biological factors
  • B. effectively evade the flaws of the social cure
  • C. illustrate the functions of state funding
  • D. produce a long-lasting social effect
【正确答案】 A
【答案解析】[考点] 细节题 [解析] 定位文章句子But on the general effectiveness of the social cure, Rosenberg is less persuasive. 指出不足;后面一句中的主语Join the Club为此人所写,所以后面的表述就是他的观点:not enough exploration of the social and biological factors that make peer pressure so powerful.完美替换exploration对probe。因此选择A选项。
单选题 Paragraph 5 shows that our imitation of behaviors ______.
  • A. is harmful to our networks of friends
  • B. will mislead behavioral studies
  • C. occurs without our realizing it
  • D. can produce negative health habits
【正确答案】 A
【答案解析】[考点] 细节题 [解析] 对应句子This is a subtle form of peer pressure: we unconsciously imitate the behavior we see every day. 对unconsciously完美替换。因此选择A选项。
单选题 The author suggests in the last paragraph that the effect of peer pressure is ______.
  • A. harmful
  • B. desirable
  • C. profound
  • D. questionable
【正确答案】 D
【答案解析】[考点] 态度题 [解析] 局部对应Far less certain, however, is...The tactic never really works...表明作者对于这个事物的看法是不确定的,所以选最后一个。