单选题
Right and Wrong

Suppose you work in a library, checking people's books as they leave, and a friend asks you to let him steal a hard-to-find reference book that he wants to own.
You might hesitate to agree for various reasons. You might be afraid that he'll be caught, and that both you and he will then get into trouble. You might want the book to stay in the library so that you can read it yourself.
But you may also think that what he proposes is wrong--that he shouldn't do it and you shouldn't help him. If you think that, what does it mean and what, if anything, makes it true?
To say it's wrong is not just to say it's against the rules. There can be bad rules which stop what isn't wrong--like a company rule against criticizing the boss. A rule can also be bad because it requires something that is wrong--like a law that looks down upon black people in hotels and restaurants. The ideas of wrong and right are different from the ideas of what is and is not against the rules.
If you think it would be wrong to help your friend steal the book, then you will feel uncomfortable about doing it: in some way you won't want to do it, even if you are also unwilling to refuse to help a friend. Where does the desire not to do it come from? What is its motive behind it?
There are various ways in which something can be wrong, but in this case, if you had to explain it, you'd probably say that it would be unfair to other users of the library. They may be just as interested in the book as your friend is, but read it in the reference room, where anyone who needs it can fred it.
These thoughts have to deal with effects on others--not necessarily effects on their feelings, since they may never find out about it, but some kind of damage. In general, the thought that something is wrong depends on its impact not just on the person who does it but on other people.

单选题 The following may be the reasons why the librarian does not want to help his friend EXCEPT that______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 细节题。题干问:哪一个不是图书管理员不想帮助他朋友的原因?文章第二段提到了A、B、D,而C(他认为帮助贫困的朋友是不对的)没有被提到。
单选题 Which of the following statements does the author seem most likely to agree with?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 态度题考查作者对文章细节的态度。A说:是否反对规则与对错没什么关系。B的大意:说了错误的事情就暗示着违背了规律。C选项的意思是:规则总能制止错误事情的发生。D选项意为:规则总能鼓励正确的事情。根据选项的内容,不难发现答案应在第四段,该段的主题是正误与规则的相互关系,最后一句表明作者的态度,即,支持A选项说法。
单选题 Why does the author give some examples of bad rules?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 因果关系细节题加推理题。用bad examples of bad rules回到原文定位,不难发现倒数第三段讲到了不良规则的例子。从该段可推理得知,作者用此例证的原因是B。
单选题 In the sentence "What is its motive behind it?" ( Paragraph 5), "it" refers to______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本句中its指代the desire,it则指代helping his friend to steal the book,故A正确。
单选题 According to the passage, the author would judge what is wrong______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 细节题。答案在全文最后一句话:判断正误的标准不在于对当事人的影响而是对其他人的影响。故选择B。