Who won the World Cup 1994 football game? What happened at the United Nations? How did the critics like the new play? 41 an event takes place, newspapers are on the streets 42 the details. Wherever anything happens in the world, reports are on the spot to 43 the news.
Newspapers have one basic 44 , to get the news as quickly as possible from its source, from those who make it to those who want to 45 it. Radio, telegraph, television, and 46 inventions brought competition for newspapers. So did the development of magazines and other means of communication. 47 , this competition merely spurred the newspapers on. They quickly made use of the newer and faster means of communication to improve the 48 and thus the efficiency of their own operations. Today more newspapers are 49 and read than ever before. Competition also led newspapers to branch out into many other fields.
Besides keeping readers 50 of the latest news, today's newspapers 51 and influence readers about politics and other important and serious matters. Newspapers influence readers' economic choices 52 advertising. Most newspapers depend on advertising for their very 53 . Newspapers are sold at a price that 54 even a small fraction of the cost of production. The main 55 of income for most newspapers is commercial advertising. The 56 in selling advertising depends on a newspaper's value to advertisers. This 57 in terms of circulation.
How many people read the newspaper? Circulation depends 58 on the work of the circulation department and on the services or entertainment 59 in a newspaper's pages. But for the most part, circulation depends on a newspaper's value to readers as a source of information 60 the community, city, country, state, nation, and world—and even outer space.
41
此句意为“事件刚刚发生,街上就有报纸报道详情了”,说明报纸对新闻的反应之快,just when意为“就在……时”,符合题意。while:当……时,然而,常用于前后对比;soon after:稍后,不久以后;before:在……之前,均不符合题意。故选A。
42
to give和giving都合乎语法结构,但giving强调的是正在发生的动作,而此处重点表达的是“反应快”,不是正在做什么。故选A。
43
gather:搜集;spread:传播,散布;carry:携带,拿;bring:带来。此处指“新闻报道在事发现场收集信息”,所以应选A。
44
后面的不定式表示目的,所以此处应填一个表示“目的”的词,故选purpose(目的)。
45
此处指“将新闻尽快地从制造它的人传到想了解它的人那里”,所以应选know。
46
another:另一个,又一个,其后应接可数名词单数;other:其他的,其后可接名词复数;one another:彼此,互相,常单独使用;the other:后可接名词,但表示在一定范围内。此处没有指定的范围,故应选B。
47
根据句中的merely一词及其后所述内容可知,前后为转折关系。四个选项中只有however表示转折,所以应选A。
48
由下文efficiency一词可知,此处应用一个与“高效率”有关的词。value:价值;ratio:比例,比率;rate:速率,比率;speed:速度。故选D。
49
spread:伸展,传播;pass:传递,经过;print:印刷,打印;complete:完成。此处指“如今更多的报纸被印刷和阅读”,所以应选C。
50
keep sb. informed of为固定搭配,意为“使……清楚,了解”。故选D。
51
entertain:娱乐,招待;encourage:鼓励;educate:教育,培养;edit:编辑,校订。and连接的两个词的意思应保持一致,四个选项中只有educate满足这一要求,故选C。
52
此处指“报纸通过广告影响读者的经济选择”,故选through(通过,经过)。on:向,朝,关于;with:和,随着;of:关于,属于,均不符合题意。
53
form:形式,形态;existence:存在,生存;content:内容,目录;purpose:目的。此处指“报纸依赖广告生存”,故选B。
54
根据上下文可知,报纸依赖广告而生存,大部分报纸的收入来源是商业广告。由此可以推知,此处意为“报纸的售价低不足以抵付生产成本的一小部分”,故选C。
55
source:来源,源头;origin:起源,出身;course:课程,科目;success:成功。此处指“大部分报纸的收入来源是商业广告”,故选A。
56
succeed in doing sth. 为固定搭配,意为“成功做某事”。此处用的是名词success,in selling advertising是介词短语作其后置定语。其他三项不能直接与in搭配使用。
57
根据上下文可知,应用一般现在时态,所以排除选项B、D。this指代前面的newspapers' value,因this与measure为逻辑上的动宾关系,所以应用被动语态。故选C。
58
somewhat:有点,多少;little:完全不;much:非常,很;something:几分,有点。根据常识以及上下文可知,报纸的发行量很大程度上取决于发行部门的工作以及报纸所提供的服务和娱乐功能,故选C。
59
此处为非谓语动词短语作后置定语,因offer与services or entertainment为逻辑上的动宾关系,所以应用过去分词,表示被动。故选B。
60
by:通过,经过;with:用,随着;at:在,向;about:关于。此处指“与社区、城市、乡村等有关的信息”,所以应用about。