阅读理解

Take the case of public education alone. The principal difficulty faced by the schools has been the tremendous increase in the number of pupils. This has been caused by the legal age for going into industry and the impossibility of finding a job even when the legal age has been reached. In view of the technological improvements in the last few years, business will require in the future proportionately fewer workers than ever before. The result will be still further raising of the legal age for going into employment, and still further difficulty in finding employment when that age has been attained. If we cannot put our children to work, we must put them in school.

We may also be quite confident that the present trend toward a shorter day and a shorter week will be maintained. We have developed and shall continue to have a new leisure class. Already the public agencies for adult education are swamped by the tide that has swept over them since the depression began. They will be little better off when it is over. Their support must come from the taxpayer.

It is surely too much to hope that these increases in the cost of public education can be borne by the local communities. They cannot care for the present restricted and inadequate system. The local communities have failed in their efforts to cope with unemployment. They cannot expect to cope with public education on the scale on which we must attempt it. The answer to the problem of unemployment has been Federal relief. The answer to the problem of public education may have to be much the same, and properly so. If there is one thing in which the citizens of all parts of the country have an interest, it is in the decent education of the citizens of all parts of the country. Our income tax now goes in part to keep our neighbors alive. It may have to go in part as well to make our neighbors intelligent. We are now attempting to preserve the present generation through Federal relief of the destitute. Only a people determined to ruin the next generation will refuse such Federal funds as public education may require.

单选题 What is the passage mainly about?
【正确答案】 B
【答案解析】通读全文可知, 文章主要提到了公立学校教育面临的一系列问题, 其中公共教育经费短缺的问题最令人担忧, 如何解决这一问题成为了重中之重。
单选题 What is the reason for the increase in the number of students?
【正确答案】 B
【答案解析】文章第一段第三句提到“This has been caused by the legal age for going into industry and the impossibility of finding a job even when the legal age has been reached. ” , 公立学校面临的主要问题是学生数量的增长, 原因是合法就业年龄的提高和达到合法年龄后无法找到工作。
单选题 The public agencies for adult education will be little better off because _____.
【正确答案】 B
【答案解析】根据文章第二段第二句“We have developed and shall continue to have a new leisure class” 可知成年人教育中已经发展并将继续发展有闲 阶级, 这将减轻成人教育的负担。
单选题 According to the author, the answer to the problem of public education is that the Federal Government _____.
【正确答案】 A
【答案解析】文章最后一段提到“The answer to the problem of unemployment has been Federal relief. The answer to the problem of public education may have to be much the same, and properly so. ” , 由此可知解决失业问题的办法是联邦政府的救济, 公共教育问题的答案可能必须是一样的, 所以解决公共教育的问题需要联邦政府拨款。
单选题 Why does the author say “Only a people determined to ruin the next generation will refuse such Federal funds as public education may require” ?
【正确答案】 C
【答案解析】该句的意思是: 只有决心毁灭下一代的人才会拒绝接受公共教育可能需要的联邦资金。 由此可推测出所有人都应该为下一代人的利益对公共教育做出贡献。 选项C符合原文意思, 答案选C。