阅读理解
Text 1
I remember clearly the last time I cried. I was twelve years old, in theseventh grade, and I had tried out for the junior high school basketball team.I walked into the gym; there was a piece of paper on the wall.
It was ,a cut list. The boys whose names were on the list were welcometo keep on coming to practices. The boys whose names were not on the list hadbeen cut; their presence ( 出席 ) was no longer desired.
Ihad not known the cut was coming that day.I stood andstared at the list.The list had not been made with agreat deal of consideration;the names of the very bestplayers were at the top,and the other members of theteam were listed in what appeared to be a descending(下降)orderof basketball skills.I kept looking at the bottom ofthe list,hoping against hope that my name would appearif I looked hard enough.
Iheld myself together as l walked out,but when Igot home I began to cry.For the first time in my life.I had been told officially that l wasn’t good enough.Sports meant everything to boys that age;ifyou were on the team,it put you in the desirable group.If you were not,you might as well not bealive.
Allthese years later,I remember it as if l were still standingright there in the gym.I don’tknow how the mind worksin matters like this;I don’t know what went on in myhead following that day of cut.But I know that mydetermination has been so strong ever since then;I knowthat for all of my life since that day.I have done morework than I had to be doin9,put in more hours than Ihad to be spending.I don’t know if all of that camefrom a determination never to allow my’self to be cui again--never to allowsomeone to tell me that I'm not good enough again--but I know it’s there.And clearly it’s there in a lot of other successful men too
单选题
From thetext we learn that the cut list had names of pupils__________.
【正确答案】
A
【答案解析】【精析】细节题。题干意为“从文章中我们可以得知名字在淘汰名单上的学生__________。”根据第二段第二句“The boys whose names were on the list were welcome to keep on coming to practices.”可知,名字在名单上的男孩能继续来参加训练。这就意味着名单上有名字的学生仍会留在队里。故A为正确答案。
单选题
Why do youthink the author acted so strongly about the cut?
单选题
The underlined word“it”in the last paragraph refers to__________.
【正确答案】
A
【答案解析】【精析】推理题。题干意为“最后一段画线单词it指的是__________。”由最后一段可知,作者由于一次被淘汰的经历,开始下定决心,并且此决心非常强烈,以至于在他的一生中他做过的工作比需要做的更多,他为之投入的时间比需要的更多。再从最后一段第四句“I don’t know if all of that came from a determination never to allow myself to be cut again…but I know it’s there.”可知,虽然他不知道他所做的这些是不是都来自于这个决心:不能允许自己再被淘汰。但是,他知道它在那儿。由此可以推测,it指的是“不落后的决心”。故A为正确答案