单选题 Studies Show U.S. Spending Doesn"t Get Best Health
The United States may spend twice as much on health care as other rich countries but it is not getting results to match, according to studies released on Tuesday.
But in the study of five wealthy countries, published in the journal Health Affairs , researchers found no single nation had clearly the worst or best health care system.
Gerard Anderson at Johns Hopkins University"s school of public health and colleagues came up with a list of 21 health fields they could evenly compare across the five countries Australia, Canada, Britain, New Zealand and the United States.
"None of the five countries is consistently the best or the worst on all 21 indicators," Anderson said during a telephone briefing for reporters.
"If you are looking for the place to get the best care, there isn"t a single place. Every country has at least one indicator where it scores the best of the five countries and each country has at least one indicator where it scores the worst of the five countries."
"But," he said, "the United States is not getting value for money. The United States should be particularly concerned about these results, given that we spend twice as much on health care as any other country. So spending more doesn"t necessarily result in better out comes."
Anderson"s group of international health experts sponsored by The Commonwealth Fund spent five years working on the study, getting the latest possible data from the five countries on areas such as breast cancer and leukemia survival, suicide rates, death rates from asthma, vaccination rates and cancer screening.
单选题 The U.S. spends twice as much on health care as other rich countries.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 文中第一句提到“The united States may spend twice as much on health care as other rich countries…”,此处需要注意句子中出现的细节信息,题干中讲的是美国在医疗保健上的花费“是”其他富裕国家的二倍,而此句只是说美国在医疗保健上的花费“可能是”其他富裕国家的二倍,由此可知题干的说法“没有提到”。
单选题 The U.S. is the place where people get the best health care.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 根据文章主题(标题内容)可知,美国没有得到最好的医疗保健,题干的说法与此不一致,所以是错误的。另外,根据题干的指示词best health care找到答案相关句:“But in the study of five wealthy countries, …researchers found no single nation had clearly the worst or best health care system.”可见在5个富裕国家中没有哪个国家的医疗保健体系被认为最糟糕的或最好的。再结合后文中的“…compare across the five countries Australia, Canada, Britain, New Zealand and the united States”,可知美国是这5个富裕的国家之一,由此可判断出“美国不能算作是健康体系最好的国家”,所以题干的说法错误,故选B。
单选题 Each year, the U.S. spends more money on health care than the previous one.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 题干中的代词one指代的是year,该句表达的是“每年美国花在医疗保健方面的钱都比前一年多”,也即是美国在医疗保健上的花费逐年增加。文中只是讲到美国花费在健康保健方面的费用比其他国家多,但并没有提到逐年增加,所以选C。
单选题 The more a country spends on health care, the better care its people enjoy.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 文中倒数第二段Anderson根据研究得出的结论是“so spending more doesn"t necessarily result in better outcomes.”(花费更多未必会带来更好的结果),而题干的说法与此正相反,所以是“错误”的。
单选题 The study involved 5 countries and lasted 5 years.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 根据最后一段中的“Anderson"s group of international health experts…spent five years working on the study, getting the latest possible data from the five countries…”可知,该项研究涉及到五个国家,’持续了五年,题干的说法与此一致,故选A。
单选题 The other four countries provide better health care than the U. S.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 文中第二段总结了研究中的5个国家在医疗保健方面的工作效果,讲到“But in the study of five wealthy countries, published in the journal Health Affairs , researchers found no single nation had clearly the worst or best health care system.”,由此可见这5个国家中没有哪一个国家的医疗保健体系最糟糕或最好,而题干的说法是“其余四个国家提供的医疗保健比美国的好”,也就是“美国的医疗保健是最差的”,这与文中意思不符,所以题干的说法是错误的。
单选题 The U.S. is determined to do something about its health care system.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 题干的说法直接与文章主题有关,由此可推断出与该句相关的语句应该出现在文章的结尾部分,文章倒数第二段只是提到“The United States should be particularly concerned about these results(美国应该特别关注这些结果)”,而并没有提及“美国政府将对此采取什么措施”,所以选C。