单选题
Sustainable development is applied to just about everything from energy to clean water and economic growth, and as a result it has become difficult to question either the basic assumptions behind it or the way the concept is put to use. This is especially true in agriculture, where sustainable development is often taken as the sole measure of progress without a proper appreciation of historical and cultural perspectives. To start with, it is important to remember that the nature of agriculture has changed markedly throughout history, and will continue to do so. Medieval agriculture in northern Europe fed, clothed and sheltered a predominantly rural society with a much lower population density than it is today. It had minimal effect on biodiversity, and any pollution it caused was typically localized. In terms of energy use and the nutrients(营养成分) captured in the product it was relatively inefficient. Contrast this with farming since the start of the industrial revolution. Competition from overseas led farmers to specialize and increase yields. Throughout this period food became cheaper, safer and more reliable. However, these changes have also led to habitat (栖息地) loss and to diminishing biodiversity. What's more, demand for animal products in developing countries is growing so fast that meeting it will require an extra 300 million tons of grain a year by 2050. Yet the growth of cities and industry is reducing the amount of water available for agriculture in many regions. All this means that agriculture in the 21st century will have to be very different from how it was in the 20th. This will require radical thinking. For example, we need to move away from the idea that traditional practices are inevitably more sustainable than new ones. We also need to abandon the notion that agriculture can be "zero impact". The key will be to abandon the rather simple and static measures of sustainability, which centre on the need to maintain production without increasing damage. Instead we need a more dynamic interpretation, one that looks at the pros and cons(正反两方面) of all the various ways land is used. There are many different ways to measure agricultural performance besides food yield: energy use, environmental costs, water purity, carbon footprint and biodiversity. It is clear, for example, that the carbon of transporting tomatoes from Spain to the UK is less than that of producing them in the UK with additional heating and lighting. But we do not know whether lower carbon footprints will always be better for biodiversity. What is crucial is recognizing that sustainable agriculture is not just about sustainable food production.
单选题
How do people often measure progress in agriculture? A. By its productivity. B. By its sustainability. C. By its impact on the environment. D. By its contribution to economic growth.
【正确答案】
B
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干关键词measure progress定位在第一段末尾:sustainable development is often taken as the sole measure of progress(可持续发展通常是衡量进步的唯一标准)。B项中的sustainability是对原文的sustainable development的同义转述,故B项为正确答案。
单选题
Specialization and the effort to increase yields have resulted in______. A. localized pollution B. the shrinking of farmland C. competition from overseas D. the decrease of biodiversity
【正确答案】
D
【答案解析】[解析] 细节题。根据题干关键词specialization and the effort to increase yields定位在第三段第二句:Competition from overseas led farmers to specialize and increase yields(来自海外的竞争迫使农民转向专业化生产并提高产量)。该段第四句提到农民这么做的负面结果:动物栖息地的丧失和生物多样性的减少。题干中resulted in对应原文的led to,D项中的the decrease of biodiversity是对原文的diminishing biodiversity的同义转述,故D项为正确答案。
单选题
What does the author think of traditional farming practices? A. They have remained the same over the centuries. B. They have not kept pace with population growth. C. They are not necessarily sustainable. D. They are environmentally friendly.
单选题
What will agriculture be like in the 21st century? A. It will go through radical changes. B. It will supply more animal products. C. It will abandon traditional farming practices. D. It will cause zero damage to the environment.
【正确答案】
A
【答案解析】[解析] 推理题。根据题干关键词in the 21st century定位在第五段。该段前两句提到,21世纪的农业将与20世纪时截然不同,这就需要我们有激进变革的思维方式(radical thinking)。由此可推断出21世纪的农业将发生巨大的变化,故A项为正确答案。
单选题
What is the author's purpose in writing this passage? A. To remind people of the need of sustainable development. B. To suggest ways of ensuring sustainable food production. C. To advance new criteria for measuring farming progress. D. To urge people to rethink what sustainable agriculture is.