Crying is hardly an activity encouraged by society. Tears, be they of sorrow, anger, or joy, typically make Americans feel uncomfortable and embarrassed. The shedder of tears is likely to apologize, even when a devastating tragedy was the provocation. The observer of tears is likely to do everything possible to put an end to the emotional outpouring. But judging from recent studies of crying behavior, links between illness and crying and the chemical composition of tears, both those responses to tears are often inappropriate and may even be counterproductive.
Humans are the only animals definitely known to shed emotional tears. Since evolution has given rise to few, if any, purposeless physiological response, it is logical to assume that crying has one or more functions that enhance survival.
Although some observers have suggested that crying is a way to elicit assistance from others (as a crying baby might from its mother), the shedding of tears is hardly necessary to get help. Vocal cries would have been quite enough, more likely than tears to gain attention. So, it appears, there must be something special about tears themselves.
Indeed, the new studies suggest that emotional tears may play a direct role in alleviating stress. University of Minnesota researchers who are studying the chemical composition of tears have recently isolated two important chemicals from emotional tears. Both chemicals are found only in tears that are shed in response to emotion. Tears shed because of exposure to a cut onion would contain no such substance.
Researchers at several other institutions are investigating the usefulness of tears as a means of diagnosing human ills and monitoring drugs.
At Tulane University"s Tear Analysis Laboratory Dr. Peter Kastl and his colleagues report that they can use tears to detect drug abuse and exposure to medication, to determine whether a contact lens fits properly or why it may be uncomfortable, to study the causes of "dry eye" syndrome and the effects of eye surgery, and perhaps even to measure exposure to environmental pollutants.
At Columbia University Dr. Liasy Faris and colleagues are studying tears for clues to the diagnosis of diseases away from the eyes. Tears can be obtained painlessly without invading the body and only tiny amounts are needed to perform highly refined analyses.
单选题 It is known from the first paragraph that ______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题。
根据题干信号词“first paragraph”可回文定位到第一段,缺乏有价值的信号词,故需要将各选项逐一回文定位,进行判断。
单选题 What does "both those responses to tears" (Line 5, Para.1) refer to?
【正确答案】 C
【答案解析】
单选题 "Counterproductive" (Line 6, Para.1) very probably means "______".
【正确答案】 D
【答案解析】
单选题 What does the author say about crying?
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 作者态度题。
由于本文主旨是讨论人类的哭泣和流泪,故题干信号词“the author say about crying"很难精确定位。需要将各个选项逐一回文定位,进行判断。
单选题 What can be inferred from the new studies of tears?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 推断题。
本文主旨是讨论人类的哭泣和流泪,故题干信号词“new studies of tears”很难精确定位。需要将各个选项逐一回文定位,进行判断。