阅读理解
There are over 6,000 different computer and online games in the world now. A segment of them are considered to be both educational and harmlessly entertaining. One such game teaches geography , and another trains pilots. Others train the player in logical thinking and problem solving. Some games may also help young people to become more computer literature, which is more important in this technology-driven era. But the dark side of the computer games has become more and more obvious. " A segment of games features anti-social themes of violence, sex and crude language" , says David Walsh, President of the National Institute on Media and Family. "Unfortunately, it's a segment that seems particularly popular with kids aged eight to fifteen. " One study showed that almost 80 percent of the computer and online games young people preferred contained violence. The investigators said" These are not just games anymore. These are learning machines. We're teaching kids in the most incredible manner what it's like to pull the trigger. What they are not learning are the real-life consequences. " They also said "The new and more sophisticated games are even worse, because they have better graphics and allow the player to participate in even more realistic violent acts. " In the game Carmageddon, for example, the player will have driven over and killed up to 33,000 people by the time all levels are completed. A description of the outcome of the game says: " Your victims not only squish under your tires and splatter blood on the windshield, they also get on their knees and beg for mercy, or commit suicide. If you like, you can also dismember(肢解)them. " Is all this simulated violence harmful? Approximately 3,000 different studies have been conducted on this subject. Many have suggested that there is a connection between violence in games and increased aggressiveness in the players. Some specialists downplay the influence of the games, saying that other factors must be taken into consideration, such as the possibility that kids who already have violent tendencies are choosing such games. But could it be that violent games still play a contributing role? It seems unrealistic to insist that people are not influenced by what they see. If that were true, why would the commercial world spend billions of dollars annually for television advertising?
单选题16.Which of the following computer games is NOT mentioned as educational and harmlessly entertaining?
【正确答案】
C
【答案解析】细节题。根据第一段可知,人们认为有一些电脑游戏既有教育意义又有一定的娱乐作用。有的电脑游戏教人们学地理,有的可以训练飞行员,有的可以训练人们的逻辑思维能力和解决问题的能力,有些游戏还可以帮助人们了解更多的计算机语言,这在我们这个技术驱动的时代是更加重要的。这里没有提到训练网上写作(special training forwriters online)。故选C。
单选题17.According to one study, most computer and online games______.
【正确答案】
D
【答案解析】细节题。第三段第一句“One study showed that almost 80 percent of the computer and on—line games young people preferred contained violence.”可知,一项研究表明青年人喜欢的电脑游戏和网上游戏中80%含有暴力的内容。故选D。
单选题18.Many studies have suggested that______.
【正确答案】
B
【答案解析】推断题。第五段最后一句“Many have suggested that there is a connection between vio—lence in games and increased aggressiveness in the players.”可知,许多研究表明游戏中的暴力与玩游戏的人的暴力倾向增强是有关系的。故选B。
单选题19.The author uses "television advertising" as an example to show that______.
【正确答案】
D
【答案解析】推断题。最后一段最后两句“It seems unrealistic to insist that people are not influenced bywhat they see.If that were true,why would the commercial world spend billions of dollarsannually for television advertising?”可知,看来认为人们不受他们所看到的东西影响是不现实的。如果不受影响的话,为什么商家每年要花数十亿美元做电视广告呢?故选D。
单选题20.The best title for the passage could be______.
【正确答案】
A
【答案解析】主旨题。全文主要介绍了电脑游戏的负面影响。根据第二段第一句“But the dark sideof the computer games has become more and more obvious.”可知,电脑游戏的负面影响越来越明显了。该句为全文的主题句。故选A。