单选题
It was 7:00 am in Kyoto, Japan, and the taxi company had just called a second time to say they couldn't find my house. Once again I spelt out directions even a blind person could follow. I glanced impatiently at my watch, and waited. Only two hours remained until my flight left--and it was an hour-and-a-haft trip to the airport. Outside, heavy rains were pouring down. My house was so far north in the city that buses pass only three times a day. The telephone rang again. "Terribly sorry," began the man at the taxi company. Then I realized that the taxi company, flooded with calls, could only offer in-city runs. I had heard this happens when the weather gets bad. I shouted into the phone that I had a plane to catch and I would meet the taxi outside my house. Standing in the wind-driven rain, I looked up and down the road. No taxi. A car went by, the driver and passenger staring at the crazy foreigner in the downpour. Finally a white car appeared and pulled to a stop. A young man throw open the door, waving for me to get in. Shaking with cold and anger, I climbed in. In the most polite Japanese, the man said he was called Mike, with whom I had spoken three times that morning. He had left his post in the office and raced here in his personal car. He apologized again, but did not explain why a taxi would not pick me up. Delivering me straight to the air- port, he refused the 2,000 yen I pressed into his hand. A few hours later, as the storm-delayed 727 took off, I opened the newspaper. On the second page my eyes caught the headline of a short article: Taxi Strike Begins This Morning in Kyoto.
单选题
Why did the writer call a taxi early in the morning?
【正确答案】
A
【答案解析】[精解] 细节题。题干意为“作者为什么要在清早叫一辆出租车?”文章的第一段最后一句话说Only two hours remained until my flight left--and it was an hour-and-a-half trip to the airport.由此可见,作者急着赶飞机。所以本题的正确答案为A。
单选题
What was the reason for the taxi company not being able to pick him up?
【正确答案】
C
【答案解析】[精解] 细节题。题干意为“出租车公司不能去接他的原因是什么?”文章的最后一段给出了不能接他的原因;即Taxi Strike Begins This Morning in Kyoto.所以本题选C。
单选题
The writer got to the airport ______.
【正确答案】
A
【答案解析】[精解] 细节题。题干意为“作者怎样到的飞机场?”文章第六段第二句说He had left his post in the office and raced here in his personal car.即作者是乘坐迈克的车到达机场的。所以本题的正确答案为A。
单选题
We can learn from the text that the driver was ______.