阅读理解 Depending on your age and memory, it was a week of radically new or reassuringly old developments in the advertising industry. To Mark Zuckerberg, the boss of Facebook, a popular social-networking website, it was the former. Standing in front of about 250 mostly middle-aged advertising executives on November 6th, he announced that Facebook was offering them a new deal. "For the last hundred years media has been pushed out to people," he said, "but now marketers are going to be a part of the conversation. " Using his firm's new approach, he claimed, advertisers will be able to piggyback on the "social actions" of Facebook users, since "people influence people. "
Mr. Zuckerberg's underlying idea is hardly new. But, says Randall Rothenberg, the boss of the Interactive Advertising Bureau, a trade association, the announcements this week by Facebook and its larger rival, My Space, which has a similar ad system, could amount to a big step forward in conversational marketing. If new technologies that are explicitly based on social interactions prove effective, he thinks, they might advance web advertising to its fourth phase.
From the point of view of marketers, the existing types of online ads already represent breakthroughs. In search, they can now target consumers who express interest in a particular product or service by typing a keyword; they pay only when a consumer responds, by clicking on their ads. In display, they can track and measure how their ads are viewed and whether a consumer is paying attention better than they ever could with television ads. Yet now the holy grail of observing and even participating in consumers' conversations appears within reach.
The first step for brands to socialize with consumers is to start profile pages on social networks and then accept "friend requests" from individuals. On My Space, brands have been doing this for a while. For instance, Warner Bros, a Hollywood studio, had a My Space page for "300", its film about Spartan warriors. It signed up some 200,000 friends, who watched trailers, talked the film up before its release, and counted down toward its DVD release.
Facebook, from this week, also lets brands create their own pages. Coca-Cola, for instance, has a Sprite page and a "Sprite Sips" game that lets users play with a little animated character on their own pages. Facebook makes this a social act by automatically informing the player's friends, via tiny "news feed" alerts, of the fun in progress. Thus, at least in theory, a Sprite "experience" can travel through an entire group, just as Messrs Lazarsfeld and Katz once described in the offline world.
In many cases, Facebook users can also treat brands' pages like those of other friends, by adding reviews, photos or comments, say. Each of these actions might again be communicated instantly to the news feeds of their clique. Obviously this is a double-edged sword, since they can just as easily criticize a brand as praise it. Facebook even plans to monitor and use actions beyond its own site to place them in a social context. If, for instance, a Facebook user makes a purchase at Fandango, a website that sells cinema tickets, this information again shows up on the news feeds of his friends on Facebook, who might decide to come along. If he buys a book or shirt on another site, then this implicit recommendation pops up too.
单选题 41.The fourth phase of web advertising is______.
【正确答案】 B
【答案解析】根据文章第二段第二、三句“which has a similar ad system,could amount to a big step forward in conversational marketing.If new technologies that are explicitly based on social interactions prove effective,he thinks,they might advance web advertising to its fourth phase.”可知:本周“脸谱”和“我的空间”在对话营销领域所做的公告取得了较大的成效。如果以社会互动为基础的新技术有效的话,他们就将网络广告升级为第四阶段。可见这里的网络广告的第四阶段是指对话影响策略。据此判断,答案是B。
单选题 42.The new advertising model makes breakthrough in______.
【正确答案】 B
【答案解析】根据文章第三段第句“From the point of view of marketers,the existing types of online ads already represent breakthroughs.”可知:在营销商看来,在线广告的现有类型已经有所突破了。从搜索方面看,现在能通过敲人关键字锁定那些对某种产品或服务感兴趣的顾客;只有在顾客作出反应,点击他们的广告时,他们才会注意。在显示方面,他们能跟踪和测量他们的广告是如何被浏览的以及是否与电视广告相比顾客留意得多些。这就是说提供了营销商衡量他们广告效果的途径。据此判断,答案是B。
单选题 43.The case of Warner Bros implies that______.
【正确答案】 B
【答案解析】根据文章第四段“The first step for brands to socialize with consumers is to start profile pages on social networks and then accept‘friend requests’from individuals.On My Space,brands have been doing this for a while.For instance,Warner Bros,a Hollywood studio,had a My Space page for‘300’,its film about Spartan warriors.It signed up some 200,000 friends,who watched trailers,talked the film up before its release,and counted down toward its DVD release.”可知:品牌与顾客建立交流的第步是在社会网络上启动图形页,然后从个人那里接受“友情邀请”。“我的空间”为品牌提供这服务已经有些时间了。然后作者以华纳兄弟作为例子,说明友情邀请是有效的。据此判断,答案是B。
单选题 44.About Facebook, which one of the following statements is TRUE?
【正确答案】 C
【答案解析】根据文章最后一段“In many cases,Facebook users can also treat brands’pages like those of other friends,by adding reviews,photos or comments,say.Each of these actions might again be communicated instantly to the news feeds of their clique.Facebook even plans to monitor and use actions beyond its own site to place them in a social context.If,for instance,a Facebook user makes a purchase at Fandango,a website that sells cinema tickets,this information again shows up on the news feeds of his friends on Facebook,who might decide to come along.If he buys a book or shirt on another site,then this implicit recommendation pops up too.”可知:般脸谱用户把品牌页面视为其他朋友的页面。他们会评论、添加图片。每次这种对品牌的评论和增加图片都可能立即被发送到本系统内的动态新闻中。脸谱甚至打算监控并利用它的网站上没有的其他行为,将其社会化。然后又通过举例来说明。可见,在新的广告模式中它会充分利用这种社会行为。据此判断,答案是C。
单选题 45.Facebook's principle of "people influence people" is best reflected in its______.
【正确答案】 D
【答案解析】根据文章第四段第二、三句“On My Space,brands have been doing this for a while.For instance,Warner Bros,a Hollywood studio,had a My Space page for‘300’,its film about Spartan warriors.It signed up some 200,000 friends,who watched trailers,talked the film up before its release,and counted down toward its DVD release.”可知,作者举了这例子:华纳兄弟在“我的空间”上通过友情邀请,成功签约大约20万人观看预告片,在发行之前炒作这部影片,并对DVD进行倒计时发行。由此可知,人与人相互影响的原则在友情邀请中效果最好。据此判断,答案是D。