【正确答案】Money has become plastic in the age of credit card. But in an increasing number of countries, cash really is becoming plastic. After more than 300 years in Circulation, the traditional paper banknote is gradually being replaced by new polymer technology.
The advantage of plastic notes are considerable. They cost about twice as much as paper notes but last four to five times as long-- Australia's $10 paper note had an average life of 8 months but plastic lasts at least 30 months. Plastic notes also cause 38% fewer paper jams in ATMs.
【答案解析】[题目精解] 此段短文句型结构不复杂,以一般现在时态为主要基点,可逐句译成简单句。“卡纸现象”可从短语traffic jams产生联想译成paper jams.