阅读理解 Married people live "happily ever after" in fairy tales, but they do so less and less often in real life. I, like many of my friends, got married, divorced, and remarried. I suppose, to some people, I'm a failure. After all, I broke my first solemn promise to "love and cherish until death do us part. " But I feel that I'm finally a success. I learned from the mistakes I made in my first marriage. This time around, the ways my husband and I share our free time, make decision, and deal with problems are very different.
I learned, first of all, not to be a clinging vine(依赖男子的妇女). In my first marriage, I felt the every moment we spent apart was wasted. If Ray wanted to go out to a bar with his friends to watch a football game, I felt rejected and talked him into staying home. I wouldn't accept an offer to go to a movie or join an exercise class if it meant that Ray would be home alone. I realize now that we were often angry with each other just because we spent too much time together. In contrast, my second husband and I spend some of our free time apart and try to have interests of our own. I have started playing racquet-ball at a health club, and David sometimes takes off to go to the local auto races with his friends. When we are together, we aren't bored with each other, our separate interests make us more interesting people.
I learned not only to be apart sometimes but also to work together when it's time to make decisions. When Ray and I were married, I left all the important decisions to him. He decided how we would spend money, whether we should sell the car or fix it, and where to take a vacation. I know now that I went along with this so that I wouldn't have to take the responsibility when things went wrong. I could always end an argument by saying, "It was your fault!" With my second marriage, I am trying to be a full partner. We ask each other's opinions on major decisions and try to compromise if we disagree. If we make the wrong choice, we're equally guilty. When we rented an apartment, for example, we both had to take the blame for not noticing the drafty windows and the "no pets" clause in our lease.
Maybe the most important thing I've learned is to be a grown-up about facing problems. David and I have made a vow to face our troubles like adults. If we're mad at each other or worried and upset, we say how we feel. Rather than hide behind our own misery, we talk about the problem until we discover how to fix it. Everybody argues or has to deal with the occasional crisis, but Ray and I always reacted like children to these stormy times. I would lock myself in the spare bedroom. Ray would stalk out of the house, slam the door, and race off in the car. Then I would cry and worry till he returned.
I wish that my first marriage hadn't been the place where I learned how to make a relationship work, but at least I did learn. I feel better now about being an independent person, about making decisions, and about facing problems. My second marriage isn't perfect, but it doesn't have the deep flaws that made the first one fall apart.
单选题 45.Which of the following has contributed to the writer's divorce?
【正确答案】 C
【答案解析】本题可参照第二段。从中可知,导致他们离婚的原因之是他们在起的时间太多以致彼此厌倦。因此C项为正确答案。
单选题 46.It can be learned from the passage that the writer, in her first marriage, ______.
【正确答案】 A
【答案解析】本题的依据句是“When Ray and I were married,I left all the important decisions to him.”从中可知,作者在第次婚姻中,凡重要的事情都让丈夫拿主意。因此A项为正确答案。
单选题 47.Which of the following should the author have said when she quarreled with her former husband but she did not?
【正确答案】 B
【答案解析】在与前夫争吵中,作者应该说却没有说的话显然是B。
单选题 48.All the problems between the writer and David can be resolved because______.
【正确答案】 D
【答案解析】本题的依据句是“David and I have made a vow to face our troubles like adults.”据此可知,因为他们能正视问题,所以才能解决问题。因此D项为正确答案。
单选题 49.The writer's second marriage is different from the first one in all the following ways except______.
【正确答案】 A
【答案解析】B、C、D三项在文中都曾提及过。在第二次婚姻中,作者与丈夫并不是起度过休闲时间的,因此答案为A。
单选题 50.The best title for the passage is______.
【正确答案】 D
【答案解析】A、B、C三项都是文中所提及的个方面。只有D项是最适宜的标题。