单选题 The Silicon Valley of America is about seventy kilometers southeast of San Francisco. It is small in size. You will not find the 1 Silicon Valley on any maps of California. But it is a very 2 place. There are thousands of high-technology companies in Silicon Valley today.
The 3 begins with Stanford University. 4 the Second World War, Stanford University was having financial problems. It also 5 several thousand hectares (公顷) that was not being 6 . A professor at Stanford did his best to 7 the problem. He learned that the university could not legally sell the land 8 the Stanford family gave it to the university for free. However, the professor discovered there was 9 to prevent the university from 10 companies to pay the university to use the land. This idea 11 the development of an area called Stanford Industrial Park. This business area was 12 in 1954. Several leading companies moved their offices there. These 48 businesses influenced other companies to move into or near the Stanford Industrial Park.
13 the beginning of the computer age, the Silicon Valley is very famous in the world. In the early 1970s, a(an) 14 named the area Silicon Valley in a series of stories for a publication called Electronic News. Young computer engineers with little 15 started companies in this area. Many of these companies are now large international businesses. One 16 is Apple Computers.
The Silicon Valley is a name that has become so popular today that it is often used to 17 any area that is home to many electronics companies, such as Zhongguancun in China. 18 the first and most important Silicon Valley can still be 19 in California, America.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 在地图上找到是美国硅谷名称,而其他选项与文章中“the ______ silicon Valley”不能搭配,缺少相应的介词。故答案为B。
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 从上下文来看应是,硅谷是个非常重要的地方。因为有许多高科技的公司在硅谷里。所以答案为C选项。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 文章在第二段开始要讲述美国硅谷的历史。因此,选用答案D项story比其他选项更符合内容。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 根据文化常识,美国硅谷是兴起于第二次世界大战后,因此答案选择A。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 根据上下文意思,只有这个大学自己拥有这块好几公顷没有使用的土地才能使教授想到要利用这块土地。因此答案为A选项。
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 根据上一题的内容,考生也可确定答案为C选项。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 题目中提供了关键词:the problem。根据日常用法和上下文内容要求,当然是solve the problem(解决问题)。因此答案为D选项。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 下文中提到“是The Stanford family把这块地免费赠送给这所大学”,因此它与上文“这位教授知道这所大学根据法律不能出售这块土地。”构成了因果关系。所以答案为A选项。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] however是个转折词,教授认识到没有什么事情可以阻止这个学校将这块土地的使用权出租给其他公司。答案就应该是A。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] prevent…from是个词组,表示“阻止……做……”。由于from是个介词,其后动词当然使用动词-ing形式。同时,根据上下文意思,是大学允许将土地租让给其他公司使用,而不能说服、命令、强迫。综合上述,答案应是A。
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 这个主意应该是导致了什么样的结果。选项A项belonged to属于;B项led to导致;C项referred to参考;考虑;D项added up to加到,故答案为B。
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 这个商业地块建立于1954年。当然选择选项C。而其他选项A项gave up放弃;B项handed in上交;D项used up用光,都不符合题意。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 形容商业发展,我们会使用“成功与失败”。而这里商业的成功才能吸引其他公司的加入。该题答案应是D。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 固定词组题。at the beginning of在……开始的时候;in the beginning不加介词of,表示在开始时,答案应是A。
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 由于这个地区IT产业的发达,记者的报道,使这个地区在世界上更加出名。所以该题选择B。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 文中已经提出年轻的工程师都开始在这里办公司。而年轻的工程师一般都是没有什么资金。而且,下文说“many of these companies are now large international business”更印证选项为D。
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 为了证明这种变化和发展,文章中举出了一个例子:美国苹果公司。所以答案应是B。
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 文章最后一段进行了总结。现在硅谷变成了一个专有名词,经常用来描绘那些拥有许多高科技公司的地方。所以答案应是B。
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 文章又进行了补充说明,上下文含有转折的意思。在人们心目中最重要的硅谷还是指美国的硅谷。从上下句的关系来看应是一种转折关系,所以答案为A选项。
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] A项continued继续;B项protected保护;C项touched接触;D项recognized承认;认可。所以答案应是D。