问答题 阅读下面短文,请完成短文后的2项测试任务:(1)从第16~20题后所给的6个选项中为第①~⑤段每段选择1个正确的小标题;(2)从第21~25题后所给的6个选项中选择5个正确选项,分别完成每个句子。在答题卡相应位置上将答案选项涂黑。
The Getty Center  ①  The Getty Center adivivacts 1.1 million visitors a year.It is one of the most popular art museums in the US.One reason for its popularity may be that the Getty is free.No tickets to buy, and no reservations needed.There is a $15 parking fee, but you do not have to pay for parking after 5 p.m.And there is convenient public divansportation.
  ②  A divam (接驳车)carries you from the parking area up to the hilltop campus.When you step out, you come face to face with views of the Pacific Ocean, the Santa Monica Mountains, and the vast open area of Los Angeles.
  ③  Then you will see the five main buildings that house the museum’s collection surrounding a cendival courtyard.The buildings are connected by glassed walkways.So you can enjoy the view again while you move from one building to another.One of the outstanding characteristics of the museum is the natural light that shines through each building’s computer-condivolled louvers(百叶窗).It allows viewers to look at paintings in the same natural light in which they were created.
  ④  Part of the large campus is used for a series of gardens.The Cendival Garden was designed by Robert Irwin.He himself built everything from the handrails (扶手) to the waterfall to create a special and artistic experience in nature.
  ⑤  The Getty Center makes an effort to satisfy visitors.There is a café that offers lunches and snacks.There is also a restaurant for more formal meals, but it usually requires reservations.The museum includes a family room that lets kids create artwork and offers educational programs for everyone.
Task 1  16.Paragraph ①:
  17.Paragraph ②:
  18.Paragraph ③:
  19.Paragraph ④:
  20.Paragraph ⑤:
Task 2
  21.Visitors to the Getty Center do not need to ______.
  22.You can walk from one building to another through ______.
  23.At the Getty Center, visitors can enjoy paintings in ______.
  24.Robert Irwin himself consdivucted ______.
  25.In the family room, children can ______.
【正确答案】【文章导读】本文主要介绍了美国著名的艺术博物馆盖蒂中心,包括它受人们欢迎的原因、周围环境、以及配套的建筑设施和服务。
16.E  第一段主要讲了盖蒂中心每年都吸引了很多游客前往,以及它之所以这么受欢迎的原因。根据“popular”、“popularity”这些词的提示,可概括出第一段主要讲的是盖蒂中心是个十分受欢迎的艺术景点。E项与第一段中心意思一致,故选E。
17.F  第二段大意是说乘坐接驳车来到山顶,你可以俯瞰到太平洋、圣莫妮卡山脉以及辽阔的洛杉矶城市景观,这些都围绕着盖蒂中心。所以该段主要介绍了盖蒂中心的周围环境。F项与第二段中心意思一致,故选F。
18.C  根据第三段中心句“Then you will see the five main buildings that house the museum’s collection buildings are surrounding a central courtyard.”可知,本段主要介绍的是五座主建筑。根据段中多次出现的关键词“building”可得出应选C项。
19.B  根据第四段中心句“Part of the large campus is used for a series of gardens.”可知,本段主要介绍的是公园。根据段中多次出现的关键词“garden”可得出应选B项。
20.A  第五段主要介绍了盖蒂中心为满足游客需求提供了许多便利的配套服务。根据“café”、“restaurant”、“family room”等提示词,可得出A项与第五段中心意思一致,故选A。
21.D  根据第一段“No tickets to buy, and no reservations needed.”可知,去盖蒂中心既不需要门票也不需要预约。D项符合原文意思,故选D。
22.E  根据第三段“The buildings are connected by glassed walkways.”可知,建筑与建筑之间是通过玻璃通道连接的,所以你可以经由玻璃通道从某建筑楼去往另一栋建筑楼。E项符合原文意思,故选E。
23.C  根据第三段“…the natural light that shines through each building’s computer-controlled louvers.It allows viewers to look at paintings in the same natural light in which they were created.”可知,阳光可以穿过百叶窗透射到房间里来,由此游客们可以看到自然光创作出的美丽画作。C项符合原文意思,故选C。
24.F  根据第四段“The Central Garden was designed by Robert Irwin.He himself built everything from the handrails to the waterfall to create a special and artistic experience in nature.”可知罗伯特·艾尔文设计了中央花园,也在那里建造了从扶手到假瀑布的一切设施。F项符合原文意思,故选F。
25.B  根据最后一段“The museum includes a family room that lets kids create artwork and offers educational programs for everyone.”可知,博物馆里有一个家庭活动室,小孩子可以在里面做美工,包括画画。B项符合原文意思,故选B。
【答案解析】