阅读理解 Directions: There are 7 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C, and D. You should decide on the best choice.

Passage 2

Intel chairman Andy Grove has decided to cut the Gordian knot of controversy surrounding stem cell research by simply writing a check.

The check, which he pledged last week, could be for as much as 55 million, depending on how many donors make gifts of between 550, 000 and 5, 500, 000, which he has promised to match. It will be made out to the University of California-San Francisco (UCSF) .

Thanks in part to such private donations, university research into uses for human stem cells—the cells at the earliest stages of development that can form any body part —will continue in California. With private financial support, the state will be less likely to lose talented scientists who would be tempted to leave the field or even leave the country as research dependent on federal money slows to glacial pace.

Hindered by limits President Bush placed on stem cell research a year age, scientists are turning to laboratories that can carry out work without using federal money. This is awkward for universities, which must spend extra money building separate labs and keeping rigor cost records proving no federal funds were involved. Grove’ s donation, a first step toward a $20 million target at UCSF, will ease the burden.

The president’ s decision a year ago to allow research on already existing stem cell lines was portrayed as a reasonable compromise between scientists’ needs for cells to work with, and concerns that this kind of research could lead to wholesale creation and destruction of human embryos, cloned infants and a general contempt for human life.

But Bush’ s effort to please both sides ended up pleasing neither. And it certainly didn’ t provide the basis for cutting edge research. Of the 78 existing stem cell lines which Bush said are all that science would ever need, only one is in this country (at the University of Wisconsin) and only five are ready for distribution to researchers. All were grown in conjunction with mouse cells, making future therapeutic uses unlikely.

The Bush administration seems bent on satisfying the small but vocal group of Americans who oppose stem cell research under any conditions. Fortunately, Grove and others are more interested in advancing scientific research that could benefit the large number of Americans who suffer from Parkinson’ s disease, nerve injuries, heart diseases and many other problems. 

单选题 For UCSF to carry on stem cell research, new funds have to come from _____.
【正确答案】 A
【答案解析】由第三段第一句可知, “Thanks in part to such private donations” , 这些研究得以进行下去, 因此A项正确。
单选题 As a result of the limit Bush placed on stem cell research, American universities will _____.
【正确答案】 D
【答案解析】第四段中说到, 美国大学的对策是“turning to laboratories that can carry out work without using federal money” 、 “spend extra money building separate labs” , 因此D项正确。
单选题 We may infer from the passage that future therapeutic uses of stem cells will be unlikely unless _____.
【正确答案】 A
【答案解析】倒数第二段最后一句说到“All were grown in conjunction with mouse cells, making future therapeutic uses unlikely. ” , 由此可见, 只 有用人的细胞做实验, 才能使干细胞疗法应用到临床。
单选题 The reason lying behind President Bush’ s placing limits on stem cell research is that _____.
【正确答案】 B
【答案解析】倒数第二段说到布什总统限制干细胞研究的做法是为了“please both sides ended up pleasing neither” , 也就是说他两边都不想得罪。