阅读理解

Passage 3

Safety warning and notice

Before operating the camera, please make sure that you read and fully understand the content in this section, If you ignore and violate all safety warning notices indicated in this section, the camera warrant y may be void. Meanwhile, not only the camera but also you and all other people around you may be s everely damaged,injured, or even placed in danger of death. 

For your safety

(1)Keep the camera and its accessories out of the reach of babies, toddlers and children. In particular, small parts such as memory cards and batteries could be easily dismantled and swallowed by them. 

(2)Use only the original accessories to avoid possible risks to health and property. And thus meet all related legal regulations. 

(3)Do not dismantle the camera under any circumstances 

(4)When using the flash, do not go too close to human eyes(particularly for babies, toddlers,and children)or a nimal eyes. Otherwise, when the flash fires, the light may cause damage to human eyes or irritate animals. 

(5)Batteries could explode, for instance. All batteries can cause property damage, injury or burns if a conduct ive material such as jewelry, keys or beaded chains touch exposed terminals. The material may complete an electri cal circuit and become quite hot. Exercise care in handling any battery, particularly when placing it inside your po cket, purse, or other container with metal objects. Do not dispose of batteries in fire as they may explode. 

(6)TO prevent electric shock, do not attempt to disassemble or repair your camera by yourself.

(7)Some came ra models accept no-re-chargeable batteries. When using these batteries, do not charge them.Otherwise, dangers s uch as explosion and fire any occur. 

单选题

What can the word “void in the first paragraph best be replaced by? 

【正确答案】 A
【答案解析】

词意指代题。由第一段第二句可知,“如果你忽略并违反本节所示的所有安全警告通知,相机的 保修期叫可能就是无效的”,所以 void 意思是“无效的”,所以正确选项是 A。 
【译文】
安全警告和注意 
在操作相机之前,请确保您阅读并充分理解本节中的内容。如果你忽略并违反本节所示的所有安全警 告通知,相机的保修期能就可是无效的。同时,不仅相机,而且你,还有你身边的人可能会被严重地伤害, 受伤,甚至被置于死亡的危险之中。 
为了你的安全: 
(1)相机和它的配件放在婴儿幼儿和儿童的接触范围之外。尤其是记忆卡和电池等小部件很容易被他们拆 卸和吞咽。 
(2)只使用原装配件,以避免对健康和财产造成危害,从而符合所有相关的法律法规。 
(3)在任何情况下都不要拆卸相机。 
(4)当使用闪光灯时,不要太靠近人眼(尤其是婴儿、幼儿和儿童)或动物眼睛。否则,当闪光的时候,光 线可能会对人的眼睛造成伤害或刺激动物。 
(5)例如,电池可能会爆炸。如果一种导电材料,如珠宝、钥匙或串珠链接触暴露的终端,所有的电池都 可能造成财产损坏、伤害或烧伤。材料可以完成电路,变得相当热。在处理任何电池时都要小心,特别是 把它放在你的口袋、钱包或其他有金属物品的容器里。不要把电池放在火上,因为它们可能会爆炸。 
(6)为了防止触电,不要试图自己拆卸或修理你的相机。 
(7)一些相机模型接及无充电电池。当使用这些电池时,不要给它们充电。否则,诸如媒炸和火灾之类的 危险就会发生。 

单选题

Why should memory cards and batteries be kept out of the reach of children? 

【正确答案】 A
【答案解析】

细节理解题。由原文中应注意的第一点可知,“相机和它的配件放在婴儿、幼儿和儿童的接触范 围之外。是尤其记忆卡和电池等小部件很容易被他们拆卸和吞咽”,所以正确选项是 A。 

单选题

What if one goes too close to the eyes of animals while using the flash? 

【正确答案】 A
【答案解析】

细节理解题。由原文中应注意的第四点可知,“否则,当闪光的时候,光线可能会对人的眼睛造 成伤害或刺激动物。”正确选项为 A。 

单选题

How to deal with batteries when they run out? 

【正确答案】 D
【答案解析】

细节理解题。由应该注意的第五点可知,利用排除法可以排除 A、B、C 三个选项,所以正确选 项是 D。

单选题

Which of the following statements is WRONG? 

【正确答案】 C
【答案解析】

细节理解题。由应注意的第二点可知 A 选项正确,Use only the original accessories...;由应注意 的第三点可知,选项 B 正确,Do not dismantle the camera under any circumstances;由应注意的第五点可 知,选项 D 正确,to prevent electric shock,do not attempt to disassemble or repair   your camera by yourself,所以说法错误 的选项是 C。