单选题 It was a really tiring day. I was about to sleep when someone gave me a call. On the other side, a strange farmer was speaking. The man was always the focus of people's conversation. However, I had never known him before. His voice sounded very nervous and he had been talking for several minutes before I began to understand something. Even then what I could figure out was that someone called Jane had suffered from a very severe accident.
It was snowing heavily and I couldn't figure out the direction. I was driving for about an hour. Then I found his house at last. He was just standing there, waiting for my arrival. It seemed to me that Jane had passed away. "To me, she meant a lot even more than my own wife!" he said with tears. From his face, I could see he was rather sad. At that time I thought something terrible had happened, a possible scandal maybe. When he told me that he had placed her in the barn (厩) , I was quite shocked. "I couldn't leave her in such terrible weather!" he said.
Apparently Jane had been his secret lover. I was on the point of telling him he could not ask me to cover anything up when he pushed the barn door, He lit his candle and then I saw a dark and big figure. "She was such a good cow that I won't allow anyone except a doctor to touch her!" he said, and burst out crying again.

单选题 The underlined phrase "figure out" in the first paragraph means "______".
A. understand B. realize C. make out D. hear clearly
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 本题为推断题。figure out意为“弄清”,等同于make out。
单选题 Before he reached the farmer's home, the writer thought Jane was lying ______.
A. in bed in a barn B. on the floor of a room
C. in bed in a room D. on the ground of a barn
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 本题为推断题。从短文中的最后一句“When he told me he had put her in the barn(厩)”,可知作者没想到简会在barn中,所以排除A和D。选项B“在房间的地上”,这也不是作者想象中病人待的地方。
单选题 What do we know about Jane from the passage?
A. She had had an accident.
B. She had caused a scandal with the farmer.
C. She was badly sick.
D. She was hidden somewhere by the farmer.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本题为细节题。从文章的第一段的最后一句中的“Jane had suffered from a very severe accident”可知A项为正确选项。
单选题 The farmer hoped that the writer could try his best to ______.
A. free him from a scandal B. bring Jane back to life
C. look into the matter D. cover the whole thing up
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 本题为推断题。从全文看农夫希望作者能够挽救Jane,故选8。