单选题 Narrative crept back into art through a side door marked fashion photography. In April 1967, French Vogue published a spread by Bob Richardson, the American photographer, that soon became a legend Informally christened " the Greek trip " by Richardson's admirers, the spread featured Donna Mitchell, a striking brunet model, hanging out on the Aegean island of Rhodes with a male companion.
Of course, narrative never disappeared—it just went to the movies, and stayed, and stayed. But what had caused stories to be exiled from high art? The idea of essence, and the equation of essence with goodness. Can you imagine? Visual art is essentially composed of form, color, materials. Anything to do with content is extraneous and therefore to be associated with badness; therefore to be eliminated. Moreover, content, says this line of thought, is controlling. This means that a rose is the Virgin Mary (depending on what the meaning of " is " is). And art, like society, must be liberated from such hierarchically imposed values. What this argument overlooked, of course, is that narrative is a form in itself, not just a vehicle for content. Indeed, the ideology of formalism originated, in Soviet Russia, with the analysis of old folk tales. Narrative form, the analysis went, typically proceeds from an initial state of equilibrium through a series of destabilizing episodes, concluding with a heightened state of equilibrium at the end. Think Indiana Jones. You can plug whatever content you want in there as long as it creates the form. Each episode simply has to do with the work of creating disequilibrium.
A narrative does not, in other words, tell a story. A story is told to give listeners the pleasure of the narrative form. If you were to isolate the form of disequilibrium from the specifics of plot, you might arrive at something resembling the collected work of Cindy Sherman. Initially modeled after movie stills, Sherman's pictures are not, of course, abstract. Over the years, in fact, their content has become increasingly elaborate. I see this as a form of generosity as well as a sign of advanced technical skills. Not since Giuseppe Arcimboldo (1527-1593), perhaps, has an artist contrived to turn the human figure into a more bountiful cornucopia for the eye.
Yet even the most visually splendid of Sherman's images are minimalist, in that they reduce the narrative down to the precise moment when the center of gravity shifts. Perhaps some unheard word is spoken. A floorboard squeaks. From upstairs comes a thump. And a tentative state of equilibrium gives way to anxiety or dread. That moment, too, represents essence. What more do you need to know?

单选题 According to the author, " narrative " is to " story " what______.
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 类比题。回答这种类型题目的关键是找出题干所涉及的两者之间的关系。第二段倒数第六句话提到“…narrative is a form in itself, not just a vehicle for content”,第三段第二句话提到“A story is told to give listeners the pleasure of the narrative form.”。可以看出,narrative是一种形式,而story是这种形式所表达的内容。故C项“形式”对于“内容”是正确的。第三段第四句谈到舍曼的照片是模仿的电影镜头,这说明两者比较相似,并非形式与内容的关系,故排除A项;虽然作者认为narrative是一种艺术,应该是goodness,但是第二段提到“Can you imagine? …Anything to do with content is extraneous and therefore to be associated with badness”,可见作者认为不能把story这种content看成badness,因此B项不对;第二段第五句提到视觉艺术本质上是由形式、色彩和材料构成的,这种组成关系不同于narrative与story的关系,故排除D项。
单选题 People who support the idea of essence most probably agree that______.
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题。本题的出题点在第二段。从“What this argument overlooked, …is that narrative is…not just a vehicle for content”可知,作者在上文提到的argument (the idea of essence)把narrative只当成了内容的载体,故A项正确。文中提到“And art, …must be liberated from such hierarchically imposed values”,由此可知the idea of essence认为艺术必须摆脱强加的价值观,由此推出,艺术在一定程度上受到强加的价值观的影响,故B项错误;支持本质主义观点的人认为内容是有控制性的,“一朵玫瑰是圣母玛利亚”就是这样的例子,而艺术必须从强加给它的这种价值观中解放出来,也就是说支持本质主义的人不会同意说“一朵玫瑰是圣母玛利亚”,故排除C项;支持本质主义的人认为content是应当从艺术中摒弃的,但不承认“narrative is a form”(叙述手法是一种形式),故D项错误。
单选题 The author's attitude towards the idea of essence is______.
【正确答案】 B
【答案解析】[解析] 态度题。本题出题点在第二段。作者首先用“Can you imagine?”这种反问的口吻引出了the idea of essence的观点,然后在“what this argument overlooked, of course…”一句中明确地指出这种观点所忽视了的东西,可以看出作者对这种观点并不赞同,故B项“批判的”正确。作者并非困惑,而是很明确地不赞成the idea of essence,故排除A项;讽刺通常指语言表面的意思和作者要表达的真实想法恰恰相反,或者用夸张的手法进行贬斥、否定,文中体现不出这点,故排除C项;作者对于the idea of essence不赞同,有着明显的态度倾向,在自然科学类文章中即使作者对某事物持否定态度,他也可能是客观的,但在人文类文章中一旦反对或赞同某事,其态度就很难说是客观的,故排除D项。
单选题 According to the passage, Sherman is probably______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 推断题。本题问的是Sherman的职业。由第四段“Sherman's pictures”及末段“Sherman's images”并结合文章首段提到的时尚摄影可知Sherman应该是著名摄影师,故D项正确。
单选题 We can learn from the last paragraph that______.
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 推断题。末段讲的是舍曼的摄影作品能抓住瞬间,恰到好处地达到叙述性的目的,故D项是正确的。A项错误地将关于瞬间的描述理解为电影的镜头,末段讲的是舍曼的摄影作品,与电影无关。原文中“a tentative state of equilibrium gives way to anxiety or dread”实际上是说暂时的平衡被焦虑和恐惧所取代,并没有什么优劣之分,故排除B项;C项属过度推理。“they reduce the narrative down to the precise moment”只说明舍曼的摄影作品能很简洁地达到叙述的目的,并未涉及叙述性的效率,更不用说reduction的必要性了。