单选题
单选题 Where does the announcement take place?
  • A.In a restaurant
  • B.In a grocery store
  • C.In a bookstore
  • D.At a farmer's market
【正确答案】 B
【答案解析】[听力原文]
Good afternoon, shoppers. Welcome to Food World, where we bring you delicious food and everyday low prices. This week, we have some great deals in the produce department. Check out aisle 6 for our special 15% discount on all organic vegetables. As you know, we offer the widest selection of organic vegetables in town, so don't miss out On this sale. And don't forget, if there are any food items that you don't see on our shelves, please ask one of our employees to help you find what you are looking for. As always, thank you for shopping at Food World.

[解析] 通过文章开头部分出现的Good afternoon, shoppers. Welcome to Food World, where we bring you delicious food and everyday low prices. 可以得知,播放广播的地点是在食品杂货店。
单选题 What items are mentioned?
  • A.Vegetables
  • B.Cookbooks
  • C.Seafood
  • D.Fresh fruit
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 通过文章开头部分提到的This week, we have some great deals (~) for our special 15% discount on all organic vegetables. 可以得知,农产品,尤其是蔬菜正在进行打折促销。
单选题 What is the main purpose of the announcement?
  • A.To recommend a good book
  • B.To describe food production methods
  • C.To promote the daily menu special
  • D.To advertise sale prices
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 通过文章中间部分出现的~ widest selection of organic vegetables in town, so don't miss out on this sale可以得知,广播是为了宣传打折活动。