阅读理解

Directions: There are 7 passages in this section. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C, and D. You should decide on the best choice.

Passage 2

The most precious fluid on earth is not oil, but water. Water is basic to life and health. A person can survive several days or even weeks without food, but only a short time without water. Over 1 billion people worldwide have no access to safe drinking water. There are few challenges as important as conserving the world’ s usable water and supplying clean drinking water and water for irrigation to those who need it. Yet this work is not getting done. Humans are depleting the earth’ s store of usable water at a rate that will soon threaten our food supply. Poor water management already kills millions of people a year and condemns hundreds of millions to hunger.

The technology exists to solve these problems. Providing slums with drinking water and sanitation, for example, is easy to do and a cost-effective way to prevent deaths and disease. But because those who suffer are poor, their access to water is rarely a political priority. There is now an opportunity for progress. More than 100 water ministers from around the world, along with thousands of water experts from villagers to scientists, have gathered in the Netherlands. The conference will be useful if it can persuade governments and international banks to pay more attention to conservation and fair distribution of water.

In 1980, the U. N. set a goal of safe drinking water for all by 1990. Because of international prodding, about two billion new people received clean drinking water over the subsequent 14 years. A new commitment is urgently needed to spread these health gains, help poor farmers and conserve the world’ s precious supply of usable water. 

单选题 The author’ s main purpose in writing this passage is to_____.
【正确答案】 B
【答案解析】本文主要介绍了水的重要性和如今存在的一些问题, 最后呼吁人们“spread these health gains, help poor farmers and conserve the world’ s precious supply of usable water” ,由此可见本文的主要目的是劝说人们珍惜宝贵的水。
单选题 The organizational pattern used in this passage is best described as_____.
【正确答案】 B
【答案解析】此题问道本文的组织模式是怎样的, 文章中作者罗列了一些现象, 由此表达了他的观点, 因此B项正确。 chronological order时间顺序。 spatial order空间顺序。
单选题  What is the relationship between the parts of the following sentence from the passage? "But because those who suffer are poor, their access to water is rarely a political priority. "
【正确答案】 A
【答案解析】由这句话中的“because” 可知, 两个分句之间是因果关系。
单选题 Which statement from the passage is a fact?
【正确答案】 D
【答案解析】题目问道下列哪项陈述是事实。 最后一段第二句说到, 由于国际上的努力, 能够引用干净的饮用水的人新增了大约20亿。
单选题 The author’ s tone in this passage can best be described as_____.
【正确答案】 C
【答案解析】由文章中“The most precious fluid on earth is not oil, but water. ” , “There are few challenges as important as conserving the world’ s usable water. . . ” 可知, 作者的说法夸张, 因此他的语气是“武断的” 。