阅读理解

Questions 71 to 80 are based on the following passage.
【真题来源:2020年9月大学英语四级真题(第一套)Part Ⅲ,Section B,第36-45题】

Doctor's orders: Let children just play

A) Imagine a drug that could enhance a child's creativity and critical thinking. Imagine that this drug were simple to make, safe to take, and could be had for free. The nation's leading pediatricians(儿科医生) say this miracle compound exists. In a new clinical report, they are urging doctors to prescribe it liberally to the children in their care.

B) “This may seem old⁃fashioned, but there are skills to be learned when kids aren't told what to do,” said Dr. Michael Yogman, a Harvard Medical School pediatrician who led the drafting of the call to arms. Whether it's rough physical play, outdoor play or pretend play, kids derive important lessons from the chance to make things up as they go, he said.

C) The advice, issued Monday by the American Academy of Pediatrics, may come as a shock to some parents. After spending years fretting(烦恼) over which toys to buy, which apps to download and which skill⁃building programs to send their kids to after school, letting them simply play—or better yet, playing with them—could seem like a step backward. The pediatricians insist that it's not. The academy's guidance does not include specific recommendations for the dosing of play. Instead, it asks doctors to advise parents before their babies turn two that play is essential to healthy development.

D) “ Play is not silly behavior,” the academy's report declares. It fosters children's creativity, cooperation and problem⁃solving skills—all of which are critical for a 21st⁃century workforce. When parents engage in play with their children, it builds a wall against the harmful effects of all kinds of stress, including poverty, the academy says. In the pediatricians' view, essentially every life skill that's valued in adults can be built up with play. “ Collaboration, negotiation, decision-making, creativity, leadership, and increased physical activity are just some of the skills and benefits children gain through play,” they wrote. The pediatricians' appeal comes as kids are being squeezed by increasing academic demands at school and the constant invasion of digital media.

E) The trends have been a long time coming. Between 1981 and 1997, detailed time⁃use studies showed that the time children spent at play declined by 25 percent. Since the adoption of sweeping education reforms in 2001, public schools have steadily increased the amount of time devoted to preparing for standardized tests. The focus on academic “ skills and drills” has cut deeply into recess(课间休息) and other time for free play.

F) By 2009, a study of Los Angeles kindergarten classrooms found that five⁃year⁃olds were so burdened with academic requirements that they were down to an average of just 19 minutes per day of “choice time,” when they were permitted to play freely with blocks, toys or other children. One in four Los Angeles teachers reported there was no time at all for “ free play.” Increased academic pressures have left 30 percent of U.S. kindergarten classes without any recess. Such findings prompted the American Academy of Pediatrics to issue a policy statement in 2013 on the “crucial role of recess in school.”

G) Pediatricians aren't the only ones who have noticed. In a report titled “Crisis in the Kindergarten,” a group of educators, health professionals and child advocates called the loss of play in early childhood “a tragedy, both for the children themselves and for our nation and the world.” Kids in play⁃based kindergartens “ end up equally good or better at reading and other intellectual skills, and they are more likely to become well⁃adjusted healthy people,” the Alliance for Childhood said in 2009. Indeed, new research demonstrates why playing with blocks might have been time better spent, Yogman said. The trial assessed the effectiveness of an early mathematics intervention(干预) aimed at preschoolers. The results showed almost no gains in math achievement.

H) Another playtime thief: the growing proportion of kids' time spent in front of screens and digital devices, even among preschoolers. Last year, Common Sense Media reported that children up through age eight spent an average of two hours and 19 minutes in front of screens each day, including an average of 42 minutes a day for those under two. This increase of digital use comes with rising risks of obesity, sleep deprivation and cognitive(认知的) , language and social-emotional delays, the American Academy of Pediatrics warned in 2016.

I) “I respect that parents have busy lives and it's easy to hand a child an iPhone,” Yogman said. “But there's a cost to that. For young children, it's much too passive. And kids really learn better when they're actively engaged and have to really discover things.”

J) The decline of play is a special hazard for the roughly 1 in 5 children in the United States who live in poverty. These 14 million children most urgently need to develop the resilience(韧劲) that is cultivated with play. Instead, Yogman said, they are disproportionately affected by some of the trends that are making play scarce: academic pressures at schools that need to improve test scores, outside play areas that are limited or unsafe, and parents who lack the time or energy to share in playtime.

K) Yogman also worries about the pressures that squeeze playtime for more affluent kids. “ The notion that as parents we need to schedule every minute of their time is not doing them a great service,” he said. Even well⁃meaning parents may be “robbing them of the opportunity to have that joy of discovery and curiosity—the opportunity to find things out on their own.”

L) Play may not be a hard sell to kids. But UCLA pediatrician Carlos Lerner acknowledged that the pediatricians' new prescription may meet with skepticism(怀疑) from parents, who are anxious for advice on how to give their kids a leg up in the world. They should welcome the simplicity of the message, Lerner said. “ It's liberating to be able to offer them this advice: that you spending time with your child and letting him play is one of the most valuable things you can do,” he said. “It doesn't have to involve spending a lot of money or time, or joining a parenting group. It's something we can offer that's achievable. They just don't recognize it right now as particularly valuable.”

单选题

Increased use of digital devices steals away children's playtime.

【正确答案】 H
【答案解析】

由题干中的关键词Increased use of digital devices 和steals away定位至H)段。该段首句提到,另一个盗走游戏时间的小偷:孩子们花在屏幕和数字设备上的时间越来越多,甚至在学龄前儿童中也是如此。题干中的Increased use of digital devices与原文中的 the growing proportion of…screens and digital devices相对应,故答案选H。

单选题

Since the beginning of this century, an increasing amount of time has been shifted in public schools from recess to academic activities.

【正确答案】 E
【答案解析】

由题干中的关键词the beginning of this century和 public schools定位至E)段。该段提到,自2001年全面推行教育改革以来,公立学校一直在稳步增加准备标准化考试的时间。对学术“技能和训练”的关注已经大大减少了课间休息和自由活动的时间。说明,公立学校把原先的部分课间休息时间向教学活动转移了,故答案选E)。题干中的the beginning of this century 与原文中的in 2001相对应;an increasing amount of time has been shifted…to academic activities是对定位段最后两句内容的概括总结。

单选题

It has been acknowledged that while kids may welcome pediatricians' recommendation, their parents may doubt its feasibility.

【正确答案】 L
【答案解析】

由题干中的关键词welcome和 doubt its feasibility定位至L)段。该段前两句提到,让孩子们玩游戏这一建议不难。但是加州大学洛杉矶分校的儿科医生卡洛斯·勒纳坦言,儿科医生的新处方可能会遭到家长们的质疑。题干中的kids may welcome与原文中的Play may not be a hard sell to kids相对应;their parents may doubt its feasibility与原文中的meet with skepticism from parents相对应;recommendation 指代原文中的new prescription,故答案选L。

单选题

According to some professionals, deprivation of young children's playtime will do harm not only to children themselves but to the country and the world.

【正确答案】 G
【答案解析】

由题干中的关键词do harm not…but to the country and the world定位至G)段。该段第二句提到,在一份题为《幼儿园危机》的报告中,一群教育工作者、卫生专业人士和儿童(权力)倡导者称,无论是对儿童本身,还是对我们的国家乃至整个世界来说,幼儿时期的游戏缺失都是“一场悲剧”。题干为该段内容的同义转述,故答案选G。

单选题

By playing with children, parents can prevent them from being harmed by stress.

【正确答案】 D
【答案解析】

由题干中的关键词prevent them from being harmed by stress定位至D)段。该段中提到,美国儿科学会表示,当父母与孩子们一起玩耍时,这就为孩子筑起了一堵墙,以抵御包括贫困在内的各种压力带来的有害影响。题干中的 playing with children为原词复现;prevents…from…与原文中的 builds a wall against相对应;being harmed by stress与原文中的the harmful effects of all kinds of stress 相对应,故答案选D。

单选题

Playing with digital devices discourages kids from active discovery, according to pediatrician Dr. Michael Yogman.

【正确答案】 I
【答案解析】

由题干中的关键词discourages kids from active discovery定位至I)段。该段提到,约格曼说:“我理解父母生活忙碌,给孩子一台iPhone很容易。但这样做是要付出代价的。对小孩子来说,这样太被动了。当孩子们积极参与并真正发现事物时,他们真的可以学得更好。”换言之,约格曼认为玩手机或数字设备会阻碍孩子主动发现事物。题干为该段内容的同义转述,故答案选I。

单选题

The suggestion of letting children simply play may sound like going backwards to parents who want to help build their children's skills.

【正确答案】 C
【答案解析】

由题干中的关键词may sound like going backwards定位至C)段。该段第二句提到,多年来,家长们一直在为买什么玩具、下载哪些应用以及放学后给孩子报哪个技能培训班而烦恼,仅仅是让他们玩耍——或者说,与他们一起更好地玩耍——似乎像是后退了一步。题干中的suggestion与原文中的 advice相对应;letting children simply play为原词复现;may sound like going backwards与原文中的seem like a step back ward 相对应,故答案选C。

单选题

Dr. Michael Yogman believes the idea that parents should carefully schedule children's time may not be helpful to their growth.

【正确答案】 K
【答案解析】

由题干中的关键词schedule children's time和not be helpful定位至K)段。该段中约格曼博士指出,有这样一种观念:作为父母,我们需要为孩子安排他们每一分钟的时间。这种想法对他们没有什么好处。题干中的idea与原文中的 notion 相对应;carefully schedule children's time与原文中的schedule every minute of their time相对应;not be helpful 与原文中的not doing them a great service相对应,故答案选K。

单选题

One quarter of teachers in an American city said that children in kindergartens had no time for playing freely.

【正确答案】 F
【答案解析】

由题干中的关键词One quarter of teachers定位至F)段。该段中明确提到,洛杉矶四分之一的教师表示根本没有时间“自由地玩耍”。题干为该段内容的同义转述,故答案选F。

单选题

According to a pediatrician, no matter what kind of play children engage in, they are learning how to create things.

【正确答案】 B
【答案解析】

由题干中的关键词no matter what kind of play 和 create things定位至B)段。该段末句提到,无论是剧烈的身体运动、户外玩耍,还是扮演游戏,孩子们都能从边玩耍边创作东西的过程中学到重要的一课。题干中的 a pediatrician指的就是文中的约格曼博士;create things 与原文中的 make things up相对应,故答案选B。