Questions 11 to 20 are based on the following passage.
【真题来源:2015年6月大学英语四级真题(第二套)Part Ⅲ,Section B,第46-55题】
The Changes Facing Fast Food
A) Fast-food firms have to be a thick-skinned bunch. Health experts regularly criticize them severely for selling food that makes people fat. Critics even complain that McDonald's, whose logo symbolizes calorie excess, should not have been allowed to sponsor the World Cup. These are things fast-food firms have learnt to cope with. But not perhaps for much longer. The burger business faces more pressure from regulators at a time when it is already adapting strategies in response to shifts in the global economy.
B) Fat food was once thought to be recession-proof. When consumers need to cut spending, the logic goes, cheap meals like Big Macs and Whoppers become even more attractive. Such "trading down" proved true for much of the latest recession, when fast-food companies picked up customers who could no longer afford to eat at casual restaurants. Traffic was boosted in America, the home of fast food, with discounts and promotions, such as $1 menus and cheap combination meals.
C) As a result, fast-food chains have weathered the recession better than their more expensive competitors. In 2009 sales at full-service restaurants in America fell by more than 6%, bur total sales remained about the same at fast-food chains. In some markets, such as Japan, France and Britain, total spending on fast food increased. Same-store sales in America at McDonald's, the world's largest fast-food company, did not decline throughout the downturn, Panera Bread, an American fast-food chain known for its fresh ingredients, performed well, too, because it offers higher-quality food at lower prices than restaurants.
D) But not all fast-food companies have been as fortunate. Many, such as Burger King, have seen sales fall. In a severe recession, while some people trade down to fast food, many others eat at home more frequently to save money. David Palmer, an analyst at UBS, a bank, says smaller fast-food chains in America, such as Jack in the Box and Carl's Jr., have been hit particularly hard in this downturn because they are competing with the global giant McDonald's, which increased spending on advertising by more than 7% last year as others cut back.
E) Some fast-food companies also sacrificed their own profits by trying to give customers better value. During the recession companies set prices low, hoping that once they had tempted customers through the door they would be persuaded to order more expensive items. But in many cases that strategy did not work. Last year Burger King franchisees sued the company over its double-cheeseburger promotion, claiming it was unfair for them to be required to sell these for $1 when they cost $1.10 to make. In May a judge ruled in favour of Burger King. Nevertheless, the company may still be cursing its decision to promote cheap choices over more expensive ones because items on its "value menu" mow account for around 20% of all sales, up from 12% last October.
F) Analysts expect the fast-food industry to grow modestly this year. But the downturn is making companies rethink their strategies. Many are now introducing higher-priced items to entice(引诱) consumers away from $1 specials. KFC, a division of Yum! Brands, which also owns Taco Bell and Pizza Hut, has launched a chicken sandwich that costs around $5. And in May Burger King introduced barbecue(烧烤)pork ribs at $7 for eight.
G) Companies are also trying to get customers to buy new and more items, including drinks, McDonald's started selling better coffee as a challenge to Starbucks. Its "McCafe" line now accounts for an estimated 6% of sales in America. Starbucks has sold rights to its Seattle's Best coffee brand to Burger King, which will start selling it later this year.
H) As fast-food companies shift from "super size" to "more buys", they need to keep customer traffic high throughout the day. Many see breakfast as a big opportunity, and just for fatty food. McDonald's will start selling porridge(粥)in America next year. Breakfast has the potential to be very profitable, says Sara Senatore of Bernstein, a research firm, because the margins can be high. Fast-food companies are also adding midday and late-night snacks, such as blended drinks and wraps. The idea is that by having a greater range of things on the menu. "we can sell to consumers products they want all day," says Rick Carucci, the chief financial offers of Yun! Brands.
I) But when about those growing waistlines? So far, fast-food firms have cleverly avoided government regulation. By providing healthy options, like salads and low-calorie sandwiches, they have at least given the impression of doing something about helping to fight obesity(肥胖症). These offerings are not necessarily loss-leaders, as they broaden the appeal of outlets to groups of diners that include some people who don't want to eat a burger. But customers cannot be forced to order salads instead of fries.
J) In the future, simply offering a healthy option may not be good enough. "Every packaged-food and restaurant company I know is concerned about regulation right now," says Mr. Palmer of UBS. America's health-reform bill, which Congress passed this year, requires restaurant chains with 20 or more outlets to put the calorie-content of items they serve to the menu. A study by the National Bureau of Economic Research, which tracked the effects on Starbucks of a similar calorie-posting law in New York City in 2007, found that the average calorie-amount per transaction fell 6% and revenue increased 3% at Starbucks stores where a Dunkin Donuts outlet was nearby—a sign, it is said, that menu-labelling could favour chains that have more healthy offerings.
K) In order to avoid other legislation in America and elsewhere, fast-food companies will have to continue innovating(创新), Wait Riker of McDonald's claims the change it has made in its menu means it offers more healthy items than it did a few years ago, "We probably sell more vegetables, more milk, more salads, some apples than any restaurant business in the world, "he says. But the recent proposal by a county in California to ban McDonald's from including toys in its high-calorie "Happy Meals", because legislators believe it attracts children to unhealthy food, suggest there is a lot more left to do.
Some people propose laws be made to stop McDonald's from attaching toys to its food specials for children.
有些人提议立法来禁止麦 当劳将玩具附赠到为孩子提供的特价食品上。
该段说明在快餐业进行创新和改良的大环境下,麦当劳也对其食品进行了改良,提供了更多健康食品,但是高热量食品仍然存在,为促销其儿童“快乐套餐”,麦当劳会在卖套餐的同时附赠玩具,立法者认为这种做法会引诱孩子吃不健康的食物,因此提议立法禁止该行为。题干是对这句话的同义转述,故答案为 K。
Fast-food firms may not be able to cope with pressures from food regulation in the near future.
快餐企业在不久的将来可能乐能处理来自食品法规的压力。
定位句指出,当汉堡企业准备采取策略来对全球经济的变化做出应对时,还面临着来自监管部门更多的压力,快餐业已经学会去处理一些事情,也就是这些压力,但是可能撑不了多久。题干是对定位句的概括, 故答案为 A。
Burger King will start to sell Seattle^ Best coffee to increase sales.
汉堡王将开始出售西雅图最好咖啡来提高销售额。
定位句指出,星巴克已经将它的西雅图最好咖啡的品牌版权出售给了汉堡王,该咖啡将在今年晚些时候开始销售。题千即为该句的同义转述,故答案为 G。
Some fast-food firms provide healthy food to give the impression they are helping to tackle the obesity problem.
一些快餐企业提供健康食品以给人留下他们在帮助解决肥胖问题的印象。
定位句提到了快餐企业通过提供一些健康的选择,像沙拉和低热量的三明治,至少给人们留下了采取行动帮助对抗肥胖的印象。题干中的 provide healthy food to give the impression 为原文中 by providing healthy options...they have at least given the impression…的同义转述,故答案为 I。
During the recession, many customers turned to fast food to save money.
在经济衰退期,很多顾客为了省钱都转向快餐。
该段首先提出快餐曾经被认为可以抵抗经济衰退,接下来进行分析解释。在经济衰退期,人们想要节省开支,就倾向于购买便宜的食物,因此像巨无霸和皇堡这类便宜管饱的快餐对于想省钱的顾客就很有吸引力。最后一句提到,伴随着快餐业的打折活动以及促销活动,快餐店客流量也变得兴旺,这一现象也从侧面说明很多顾客为了省钱而去快餐店吃饭。题干中的 save money 是原文中 cut spending 的同义转述,题干则是对这一段的概括,故答案为 B。
Many people eat out less often to save money in times of recession.
在经济衰退时期,很多人为了省钱而减少在外吃饭的次数。
该段解释某些快餐企业不景气的原因。定位句指出,在经济衰退的严峻时期,尽管一些人降级消费转向快餐,但许多人为了省钱而更频繁地在家里吃饭。也就是说,减少了在外吃饭的次数。题干中的 eat out less often 是定位句中 eat at home more frequently 的同义转述,故答案为 D。
During the recession, Burger King's promotional strategy of offering low-priced items often proved ineffective.
在经济衰退时期,汉堡王提供低价食品的促销策略常常被证明是没有效果的。
该段首先指出一些快餐企业为了吸引顾客,不惜牺牲自己的利润试图给顾客们更好的优惠。很多商家采取了低价促销活动,但往往这些策略都是不奏效的。该段接下来举了汉堡王被特许经销商起诉的例子来说明这个观点。题干是对定位段中观点和例子的总括,故答案为 E。
Fast-food restaurants can make a lot of money by selling breakfast
通过卖早餐,快餐店能够赚很多钱。
该段介绍了快餐店发展的另一个策略。快餐店要发展不仅需要推出新产品,还要寻找新市场。定位句指出,许多商家看到了早餐市场的巨大商机,“早餐市场具有很好的赚钱潜力,因为其利润相当高。”这句引用分析师萨拉•塞纳托尔的话明确指出快餐店通过卖早餐能赚很多钱。题干是对定位句的概括,故答案为 H。
Many fast-food companies now expect to increase their revenue by introducing higher-priced items.
很多快餐企业现在期望通过推出高价产品来增加收益。
该段前二句指出,由于经济衰退,商家重新考虑销售策略以期提高收益。第三句对新策略进行了说明:推出一些价格稍高的商品试图将消费者从 1 美元的特价商品中吸引回来。题干是对这三句话的整合,故答案为 F。
A newly-passed law asks big fast-food chains to specify the calorie count of what they serve on the menu.
一项新通过的法律要求大型快餐连锁企业在菜单上详细标明它们供应的食品卡路里含量。
定位句指出,今年美国国会通过的健康改革法案要求拥有 20 家及以上连锁店的餐馆将它们所供应的食品卡路里含量印制在菜单上。题干中的 a newly-passed law 是对原文 America's health-reform bill, which Congress passed this year 的概括,题干中的 big fast-food chains 是对 restaurant chains with 20 or more outlets 的概括,故答案为 J。