Questions 11 to 15 are based on the following passage:
It is the staff of dreams and nightmares. Where Tony Blair's attempts to make Britain love the Euro have fallen on deaf ears, its incarnation as notes and coins will succeed. These will be used not just in the Euro area but in Britain. As the British become accustomed to the Euro as a cash currency, they will warm to it paving the way for a yes note in a referendum.
The idea of Euro creep appeals to both sides of the Euro argument. According to the pros, as Britons become familiar with the Euro, membership will start to look inevitable, so those in favor are bound to win. According to the antis, as Britons become familiar with the Euro, membership will start to look inevitable, so those opposed must mobilize for the fight.
Dream or nightmare, Euro creep envisages the single currency worming its way first into the British economy and then into the affections of voters. British tourists will come back from their European holidays laden with Euros, which they will spend not just at airports but in high street shops. So, too, will foreign visitors. As the Earn becomes a parallel currency, those who make up the current two-o-one majority will change their minds. From there, it will be a short step to decide to dispense with the pound.
Nell Kinnock, a European commissioner and former leader of the Labor Party, predicts that the Euro will soon become Britain's second currency. Hans Eichel, the German finance minister,also says that it will become a parallel currency in countries like Switzerland and Britain. Peter Hain, the European minister who is acting as a cheerleader for membership, says the Euro will become "a practical day-to-day reality and that will enable people to make a sensible decision about it". As many as a third of Britain's biggest retailers, such as Marks and Spencer, have said they will take Euros in some of their shops. BP has also announced that it will accept Euros at some of its garages.
But there is less to this than meet the eye. British tourists can now withdraw money from cash point from European holiday destinations, so they are less likely than in the past to end up with excess foreign money. Even if they do, they generally get rid of it at the end of their holidays, says David South well, a spokesman for the British Retail Consortium (BRC).
According to the writer, once the British get used to the Euro,________.
题干问: “根据作者, 一旦英国人适应了欧元……”。 此题可以定位于文章的第1 自然段, 归纳和参看第 4 句, 正确选项为 C“英国人将会渐渐把欧元接受成为一种流通货币”。 而选项 A“欧元在英国成为流通货币将不会有任何障碍”, 选项 B“它将在英国的方方面面取代英镑” 和选项 D “会成为欧洲各国重新结盟的一种象征” 都是对原文第 1 自然段的错误曲解。
The writer seems________.
题干问:“作者好像……”, 这是对整篇文章作者的情感功能的考察。 在文中作者既讲到赞成, 也讲到反对, 且在最后一段讲到人们使用欧元时, 也说明了人们会尽可能地把欧元使用完, 因此选项 D“对于整个事件, 是就事论事的态度” 为正确选项。 而选项 A“过分热衷于欧元的成功”, 选项 B“发起一场反对欧元扩张的强有力的运动” 和选项C“对欧元的扩张持有敌意态度” 均不对。
The word "cheerleader" ( Paragraph 4) can best be replaced by ________.
题干问: “这个词‘cheerleader’ 最可能的意思是……”。 该词本来的意思是在运动场边的欢呼者或者加油的人, 从上下文可以看出, “cheerleader”这类人对欧元都是提倡的, 因此选项 B“支持者” 为正确选项, 而选项 A“投票者”, 选项 C“批评者”, 选项 D“预言家” 都不是这个词在上下文中的正确含义。
What does the writer intends to illustrate with Marks and Spencer.9
题干问:“作者用马克斯和联邦塞百货公司举例是为了说明……”。 本题考察论点与论据的关系, 正确选项为 D“欧元在英国的扩张”, 这是全文的中心以及第 1 自然段的论点。 而选项 A“一种高质量的服务”, 选项 B“反对欧元扩展” 和选项 C“某种主观品牌的崇拜” 都不是这个论据的论点。
Which of the following would be the best title for this passage?
题干问: “这篇文章最好的标题为……?” 正确选项为 A“欧元在英国的前景”。而选项 B“一种受到攻击的新的流通货币”, 选项 c“欧元在英国的广为流传”, 太泛化, 但在文中作者确实讲到了反对意见。 选项 D“梦想和恶梦的主题” 都不能对文章的中心作出概括。