阅读理解
If youhave agreed to go out to eat with someone,you should be clear who is paying.If the other person suggests that you should have lunch with him orher,you might simply say something like this:“l’m afraid it’11 have to be some inexpensive place as I have verylittle money.”The other person may say:“0.K.I’11 meet youat McDonald’s.”This means that it is agreed that eachperson pays for his own meal.If the person says“Oh,no,1 want to take you to lunch in a littlerestaurant I like very much.”it means that the personwants to pay the bill(账单)for both of you.If a person invites you to his or her home for a meal,it is understood that that person is paying;ifyou invite someone to your home,it is,understood that you are buying the food.Ifyou want to invite someone out for lunch,you must alsomake yourself clear that you are paying by saying,forexample,“Let’s have lunch together tomorrow at Burget King.It’s on me.”American women used to expectmen to pay for all meals,but today most women will payfor themselves.
单选题
If someone suggests thatyou have lunch with him,you know that he will pay·
【正确答案】
B
【答案解析】【精析】句意:如果有人邀请你和他一起吃午饭,你会知道是他买单。是非题。从文章第一段第二到第四句“If the other person suggests that you should have lunch with him .You might simply say something like this:‘l’m afraid it’11 have to be some inexpensive place as I have very little money.’The other person may say:‘0.K。.l’11 meet you at McDonald’s.’This means that it is agreed that each person pays for his own meal.”可知,本题的判断是错误的。故选B。
单选题
When you eat in arestaurant,you must take home what is left of your food.
【正确答案】
C
【答案解析】【精析】句意:当你在饭店吃饭时,你应该将剩饭带回家。是非题。从文中第五句“If the person says‘Oh,no,I want to take you to lunch in a little restaurant I like very much…”’可知,文章只是提到去小饭馆吃午饭,并没有具体谈到剩饭打包的事情。故选c。
单选题
If you want to pay for the meal,you can say“It’s on me.”
【正确答案】
A
【答案解析】【精析】句意:如果你想支付饭钱,你可以说“我请客”。是非题。从文中倒数第二句“Ifyou want to invite.someone out for lunch,you must also make yourself clear that you are paying by saying,for example,‘Let’s have lunch together tomorrow at Burger King.It’s on me.”可以判断出,本题表述符合原文。故选A。
单选题
If someone is invited toyour home for a meal,he must bring some food with him.
【正确答案】
B
【答案解析】【精析】句意:如果某人受邀去你家吃饭,他得带一些食物去。是非题。从文中倒数第三句“…if you invite someone to your home,it is understood that you are buying the food.”可以得知,本题表述与原文意思相反。故选B。
单选题
Now American women make more money,SO they have to pay for themselves.