单选题 Many parents complain that their teenage children are rebelling (叛逆). I wish it were so. At this age you ought to be growing away from your parents. You should be learning to stand on your own feet. But take a good look at the present rebellion. It seems that teenagers are all taking the same way of showing that they disagree with their parents. They say they want to dress as they please, but all of them wear the same clothes. They set off in new directions in music, but all of them end up listening to the same record. Their reason for thinking or acting is that the others are doing it that way. It has become harder and harder for a teenager to stand up against the popularity wave and go his or her own way. These days every teenager can learn from the advertisements what a teenager should have and be. And many of today' s parents have come to award(给予) high marks for the popularity of their children. All this adds up to a great barrier for the teenager who wants to find his or her own path. But the barrier is worth climbing over. The path is worth following. You may want to listen to classical music instead of going to a party. You may want to collect rocks when everyone else is collecting records and stamps. Well, go to it. Find yourself. Be yourself. Popularity will come with the people who respect you for who you are. That's the only kind of popularity that really counts.
单选题 Which of the following is true according to paragraph 1?
【正确答案】 D
【答案解析】解析:事实细节题。由文章第一段第一句话可知,很多父母抱怨他们十几岁的孩子很叛逆。由此可知,父母并不喜欢孩子叛逆。故选D。
单选题 The kind of rebellion mentioned in this passage is that all teenagers______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:推理判断题。由文章第二段可知,青少年们想根据自己的喜好穿衣打扮,寻找新风格的音乐。由此可推知,青少年们违背父母的意愿,根据个人爱好选择衣服是叛逆的一种表现形式。故选A。
单选题 According to the writer, many teenagers think they are brave enough to act on their own, but in fact, most of them______.
【正确答案】 B
【答案解析】解析:推理判断题。由文章第二段第二句话和最后一句话可知,青少年往往有相同的行为;由文章第三段第一句话可知,青少年越来越难以在流行潮流中坚持自己的风格。由此可推知,事实上大多数青少年会追逐流行潮流。故选B。
单选题 Which of the following is one way of "climbing over the barrier" according to the author?
【正确答案】 A
【答案解析】解析:事实细节题。由文章最后一段第三句和第四句中列举的与他人不同的做法可知,听古典音乐是克服困难,坚持自我的一种途径。故选A。
单选题 In this passage the writer wants to tell______.
【正确答案】 A
【答案解析】解析:主旨大意题。由文中“stand on your own feet”“go his or her own way”“to find his or her own path”“Find yourself.Be yourself.”可知,作者是想告诉青少年要找到自我,做自己,学会独立。故选A。