单选题 Neither the Sami nor the Kephrian delegations attended the international conference. Beforehand, the delegations of Daqua and Kephria, allies whose governments had grievances against Tessia, officially announced that one or both of the two would stay away if the Tesssian delegation attended the conference. In response, the Sami delegation officially announced that it would definitely attend if both the Daquan and Kephrian delegations stayed away.
If the statements given are all true and all the delegations adhered to their official announcements, it must also be true that the
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 本题与1996年10月GRE北美试题Section 6的23题相类似,但本题段落推理关系更复杂。假定用S、K、D、T分别代表Sami,Kephrian,Daque,Tessian代表团参加会议,分别代表这些代表团不参加会议,则本题推理为:,现在让我们推证的是?稍加分析不难发现,