单选题 Businesses put lots of time and money into new plans, programs and excellent employees with the hope things will change. Yet, at the end of the effort, not much changes. What happens?
In most cases, those new plans, programs and employees enter a company with an existing culture ( 文化). And plans, programs and new employees have a way of conforming to (顺应) the existing culture. The culture of your business is the result of a particular mindset, or a particular way of thinking and the general feelings about certain things. Most often, it is the mindset of the founder or people managing the business.
The founder has gotten to where he is because of his skill sets, knowledge base and personal beliefs, which unfortunately all come with inherent(固有的) limits. Why? Skills, knowledge and beliefs come from what he or she already knows or has experienced. In other words, it comes from the past. We (people) try to make the past fit the future. Just because something worked in the past, doesn't mean it is suitable for the future. As the saying goes, if you do and think what you have always done and thought, you will have what you have always had.
Therefore, lasting changes have to start with the way people think. To make changes in the way you think, you will be required to set goals beyond your basic abilities and continuously think them through. It is a way to train yourself and people to get out of the comfort zone where you feel happy with your knowledge and skills.

单选题 Which question does the author try to answer?
【正确答案】 C
【答案解析】[解析] 主旨题。短文第一段指出一些企业在新的计划、项目和优秀员工等方面花费了大量时间和金钱,希望(企业)有所变化,但努力的结果却是变化不大这一现实情况,然后用What happen一个问句引出下文对这一现象产生的原因进行了分析,并且提出了作者的建议。由此可知,短文的主旨、作者试图回答的问题就是“企业如何改变”,即[C]项。其余三项都属于抓住原文中的词句进行发挥,都是干扰项。
单选题 Where does the business culture mainly come from?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题。对应的信息位于第二段最后一句:it is the mindset of the founder or people managing the business(它通常是企业创立者或者管理者的理念),其中的it指代的就是前一句中的the culture of your business,因此只有[A]项符合原文。
单选题 What does the author think about the mindset of the company leader?
【正确答案】 D
【答案解析】[解析] 分析推理题。短文第三段第一句指出:...which unfortunately all come with inherent limits(不幸的是,它们都伴随着固有的局限)。结合全文意思不难看出,这里的limits(局限)指的就是阻碍企业变革,从而阻碍企业发展,因此正确答案就是[D]。其余三项都无法由原文合理推知。
单选题 What plays a key role in making changes in a company?
【正确答案】 A
【答案解析】[解析] 细节题。短文最后一段第一句指出:lasting changes have to start with the way people think(要想有持久的改变,首先得改变人们的思维方式),然后具体说明了如何改变思维方式。即改变思维方式在企业变革中起着重要作用,故选[A]。其余三项中,[B]、[C]都属于无据发挥,[D]则明显与原文不符。