单选题
Internet shopping is a new way of shopping. Nowadays, you can shop for just about anything from your armchair. All you need is a computer which is linked to the Internet. Shopping on the Internet is becoming increasingly popular. In the United States, people spent over US $2.5 billion on Internet shopping in 1998. This figure is expected to reach US $11 billion by the year 2004. People can shop for a variety of products on the Internet. Physical products include items such as books, CDs, clothes and food. These types of products are the most common purchases through the Internet. You can also buy information products such as on-line news or magazine stories, or you can download computer software through the Internet. Services such as booking airline tickets, reserving hotels or renting cars are also available on the Internet. You can also go shopping on the Internet for entertainment services and take part in on-line games. Internet shopping offers a number of benefits for the shopper. The most important advantage is convenience. You can shop when you like as the on-line shops are open 24 hours a day and you don't have to queue with other shoppers at the checkout counters. Secondly, it is easy to find what you are looking for on the Internet. Even out-of-print books may be ordered on line. Finally, it is often cheaper to buy goods through the Internet, and you can tell the shop exactly what you want. The main disadvantage of Internet shopping is that you cannot actually see the products you are buying or check their quality. Also, many people enjoy shopping in the city and miss the opportunity to talk to friends. Some people are worried about paying for goods using credit cards, so Internet companies are now finding ways to make on-line payment safe. Internet shopping is sure to become more and more popular in the years ahead. It promises to change the way we buy all kinds of things—from tonight's dinner to a new car.
单选题
On-line news and magazine stories are ______. A. the most popular products on the Internet B. not yet available on the Internet C. everywhere on the Internet and free to download D. information products available on the Internet
【正确答案】
D
【答案解析】本题是细节题。文中第二段第四句You can also buy information products such as... through the Internet.,其中such as后的例子对应题干已知部分,buy的宾语information product即为答案所在。第二段第二、三句表明因特网上最受欢迎的应是书、CD、衣服和食品等,而不是在线新闻和杂志故事,故排除A选项;由第二段第四句话可知download(下载)的是computer software,而有线新闻与故事是需网上购买的(buy),不是[免费的(free)],故C选项也错。
单选题
The phrase "physical products" in the second paragraph means ______. A. things that can be seen or felt B. things useful for health care C. things that help you keep fit D. things connected with sports
单选题
The most important advantage about Internet shopping is ______. A. the speed the goods are delivered at B. the reasonable price C. the quality of the goods D. the convenience it brings to you
【正确答案】
D
【答案解析】本题是细节题。文中第三段第二句The most important advantage is convenience.,其中convenience是答题的关键词。原文未提到“送货速度”,故A选项错。B选项忽视了问题中的最高级要求。第四段谈及网上购物的缺点时提到无法查看货物的质量,所以C选项中“货物的质量”属网上购物的劣势,根本不是其优势。
单选题
In the passage, which of the following disadvantages of Internet shopping is not mentioned? A. customers cannot actually see the products they are buying B. customers cannot check the product's quantity they are buying C. many people enjoy shopping in the city and miss the opportunity to talk to friends D. some people are worried about paying for goods using credit cards
【正确答案】
B
【答案解析】本题是细节题。本题运用排除法可得答案。依据是第四段第一句The main disadvantage of Internet shopping is that...check their quality.网上购物的缺点之一是无法查看货物的质量(qualify),而不是数量(quantity),故B项符合题目要求。第四段第一句提到顾客无法亲眼看见所要购买的实物;第二句提及网上购物不像传统购物那样有机会逛街,与朋友聊天;最后一句提到人们对使用信用卡网上购物的担心,故A、C、D选项都是网上购物的缺点。
单选题
The fifth paragraph is mainly about ______. A. people's enjoyment of a new way of shopping B. Internet companies' finding of a new way for payment C. there being various problems with Internet shopping D. serious disadvantages of Internet shopping